Title of a News Article

Siverek'te şok eden olay!

Siverek'te şok eden olay!
banner206

 ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde, servis şoförlüğü yapan Celal G., öğrenci taşımadığı günler için imza almak istediği ancak olumsuz yanıt veren Dalkaya İlkokulu Müdürü Muhammet Kalaylı'ya odasında zımba makinesiyle saldırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Dalkaya Mahallesi'ndeki Dalkaya İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Yenice Mahallesi'nden Dalkaya İlkokulu'na ilkokuluna servisiyle öğrenci taşıyan mahalle muhtarı Celal G., odasına girdiği okul müdürü Muhammet Kalaylı'dan servis puantajını doldurmasını istedi. Celal G., okula öğrenci getirmediği günler için imza atmayacağını söylediği okul müdürü Kalaylı'ya masada bulunan zımba makinesiyle vurmaya başladı. Muhtar Celal G., sesler üzerine odaya giren öğretmenler tarafından okuldan çıkarılırken, müdür Muhammet Kalaylı ensesinden ve omzundan hafif şekilde yaralandı. Muhammet Kalaylı'nın hakkında şikayetçi olduğu mahalle muhtarı Celal G., gözaltına alınarak jandarma karakoluna götürüldü ve burada ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 

EĞİTİM SENDİKALARI OLAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan olay nedeniyle bugün öğle saatlerinde Dalkaya İlkokulu bahçesinde toplanan eğitim sendikaları temsilcileri, ortak açıklama yaparak meslektaşlarına yönelik şiddete tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Fikret Aslanparçası, olayı kınayarak şunları söyledi:

"Okul müdürümüz haksız kazançla devletimizi zarara uğratacak bu eyleme izin vermediği için ilgili muhtar tarafından kendi makam odasında ağır hakarete maruz kalmış ve darp edilmiştir. Öğretmen arkadaşımız aynı gün darp raporu alıp savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Biz eğitim sendikaları olarak öncelikle; hiçbir iş yapmadan devleti dolandırıp, haksız kazanç elde etmek isteyen muhtara karşı gördüğü hakarete ve şiddete rağmen, hakkı ve hukuku savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyen okul müdürümüz Muhammed Kalaylı’yı sonuna kadar desteklediğimizi belirtiyoruz. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve öğretmen arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz."

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195