Title of a News Article

Siverek'te şok tecavüz iddiası

Siverek'te şok tecavüz iddiası
banner206
 ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, şiddet gördüğü üvey annesi ile tartışarak evden ayrılan 14 yaşındaki Z.İ. isimli kız çocuğu, polise giderek cinsel istismara uğradığını söyledi. Savcılıkta "Üvey annemden dayak yediğim için evden kaçtım ve tecavüze uğradım" dediği öne sürülen Z.İ.'nin şikayetinin ardından gözaltına alınan 4 şüpheli, tutuklandı. Z.İ. ise Aile ve Sosyal Polikalar İl Müdürlüğü'ne ait bir kuruma yerleştirildi.
Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Z.İ. isimli kız çocuğu, 4 kişinin tecavüzüne uğradığını iddia etti. Üvey annesi ile tartıştıktan sonra evden kaçtığını ve Hasan Çelebi Mahallesi'nde sığındığı kafedeki 4 kişinin tecavüzüne uğradığını öne süren Z.İ.'nin şikayetinin ardından polisler çalışma başlattı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI
Z.İ.'nin ifadesi doğrultusunda kimlikleri belirlenen 4 şüphelinin yakalanması için polisler verilen adrese operasyon düzenledi. Baskında Z.İ.'ye tecavüz ettiği iddia edilen M.İ., M.T.,S.Ç. ve F.T. isimli şüpheliler, polisler tarafından gözlatına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sorgulanan şüpheliler, işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden F.T. 'Çocuğa basit cinsel istismarı', M.İ., M.T. ve Ş.Ç. ise 'Çocuğa nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

"İSTİSMARA MARUZ KALDIM"
Cumhuriyet Savcısı tarafından psikolog nezaretinde ifadesi alınan Z.İ.'nin ise şunları söylediği öne sürüldü:
"Annem ben bir yaşındayken vefat etmiş. Babam ikinci bir evlilik yaptı ve üvey annem sürekli bana şiddet uyguluyordu. Babama anlattığım zaman sürekli üvey annemi haklı buluyordu. Geçtiğimiz hafta Salı günü yine üvey annemden dayak yedim ve evden kaçtım. Önceden bildiğim bir kişi ile irtibat kurdum. İsimlerini ve soyisimlerini doğru olarak bilmediğini söylediği şahısların istismarına maruz kaldım."

KIZ KORUMA ALTINA ALINDI
Yaşananların ardından 14 yaşındaki Z.İ., Savcılık kararıyla ailesine teslim edilmeyerek, koruma altına alındı. Karar sonrası Z.İ., Aile ve Sosyal Polikalar İl Müdürlüğü'ne ait bir kuruma yerleştirildi.
Öte yandan ilçede duyulan olay, tepkilere yol açtı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yarın bu konuyla ilgili yürüyüş düzenleyeceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 10:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozan Şiyar
Ozan Şiyar - 9 yıl Önce

Bu kiz benim okulumdaydi ve bunu yapanlardan biride bizim apartmanda oturuyordu amk o adamin oglunu oldurecektim ama babam kizdi

dilek
dilek - 10 yıl Önce

bencede. böyle pislikler öldürülmeli sadece hapise koyarak cezalandırılmamalıdır söz konusu namus çünkü :(

aysel@
aysel@ - 10 yıl Önce

bir anlık zevk için küçük bir kız çocuğunun bugününü ve yarınlarını hayalerini ve yarım doğan güneşini çaldılar garibim anasız kuzudan ne istediniz

halil yesil yaprak
halil yesil yaprak - 10 yıl Önce

O namusuz serefsizleri asmak gerek şerefsizler it erifler

haci yilmaz
haci yilmaz - 10 yıl Önce

Sizin kardesiniz yok mu be sizin yaptiniz orupuluk tir

Mehmet
Mehmet - 10 yıl Önce

Tecavüz üçlerin kimlikleri açıklansın ki toplumda yer bulamasınlar

aysel
aysel - 10 yıl Önce

haklısın dilekcim ama bir konuda yanlışsın söz konus namus deyil namussuzluk şerefsizlik

azat öcalan
azat öcalan - 10 yıl Önce

Boyle pisliklerin tek bir cezası var oda idam kücük kızların hayallerini hayatını yaktılar oruspu cocukları


SIRADAKİ HABER

banner195