Title of a News Article

Siyah tabutlu Soma eylemi

  Siyah tabutlu Soma eylemi
banner206

Siverek İlçesi'nde, STK üyeleri Soma'da maden işçilerinin yaşamını yitirdiği kazayı siyah tabutlu yürüyüşle protesto etti.

Siverek'te, çeşitli sendikalara üye yaklaşık 100 kişilik kalabalık, öğle saatlerinde Ayvanat Mahallesi'nde toplanarak 1 kilometre uzaklıktaki SGK binasına doğru yürüyüşe geçti. Slogan atarak yürüyüş yapan kalabalık, omuzlarında taşıdığı siyah beze sarılı tabutu SGK'nın kapısına bıraktı. Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Mehmet Yücel, Soma'da ölen madencilerin doğal afet kurbanı olmadıklarını ve göz göre göre hayatlarını kaybettiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Kaza dedikleri göz göre göre gelen bir katliamdır. Bu katliamın faili özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenlerdir. Katliamın faili, çalışan işçi sayısını bilmeyen ancak 'işletmede her türlü önlem alınmıştı' diye açıklama yapan zihniyettir. Özelleştirildikten sonra seri cinayetlerle gündeme gelen tüm madenler derhal yeniden kamulaştırılmalıdır. İşçi sağlığı sorununu özelleştiren iş güvenliği yasası çöpe atılmalı, tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı derhal istifa etmelidir."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından SGK önünden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195