Title of a News Article

Sözde Soykırım İddialarını Belgelerle Yalanladı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Tarihçi Doç. Dr. Halil Özşavlı, canlı yayında Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Sözde Soykırım İddialarını Belgelerle Yalanladı
banner206

(URFASTAR - ÖZEL HABER) AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Tarihçi Doç. Dr. Halil Özşavlı, TRT 1'de Pelin Çift’in sunduğu Gündem Ötesi Programı'na konuk oldu. Sözde 'Ermeni Soykırı' iddiaları ile ilgili araştırmasını canlı yayında açıklayan Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı çok önemli açıklamalarda bulundu.

Amerikan, İngiliz, Fransız ve Osmanlı arşivlerinden belgeler sunan Özşavlı, soykırım iddiasının asılsız bir söylem olduğunu dile getirdi. 1919 yılı olayları süreci içerisinde Türkiye'de 22 bin civarında Ermeni çocuğunu yetimhanelerde olduğunu belirten Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı, çocuklara yönelik her türlü kaydın hala belgelerle kayıtlarda tutulduğunu ve bu çocuklara yönelik her türlü giyim, eğitim ve sağlık gibi gereksinimlerin karşılandığını dile getirdi.

BİN TÜRK ÇOCUĞU ERMENİLER TARAFINDAN İŞKENCEYE MARUZ TUTULDU

Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı, programda hiç bir yerde yayımlanmayan belgeleri de yanında getirerek canlı yayında kameralara gösterdi. Özellikle İstanbul'da Ermeniler tarafından yetim adı altında alınan Türk çocukların işkenceye maruz bırakıldığını dile getiren Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı, bu kayıtların da yine Fransız ve Osmanlı arşivlerinden derlendiğini belirtti. Bir çok Fransız arşivini Türkçe'ye çevirerek kaynak gösteren Vekil Özşavlı, "Nice Türk çocukları Ermeniler tarafından alıkoyulmuştur. Bunların çoğuna tecrit getirilmiş ve bu süreç içerisinde Türk çocuklarına 'dışarıda artık herkes Ermeni, sen de Ermeni olmak zorundasın' diyerek baskıda bulundular" diye konuştu.

"ERMENİLER KENDİ İSTEKLERİ İLE GÖÇ ETTİLER"

Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı, programın ilerleyen bölümlerinde Ermenilerin özellikle kıtlık ve yokluk dönemlerinde kendi istekleri ile Anadolu'yu terk ettiğine vurgu yaptı. Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı, "Ermeniler kendi istekleri ile Türkiye'yi terk etti. 1915-1930 yıllara arasında 600 Bin Ermeni Türkiye'yi terk ederek çevre ülkelere gitti" dedi.

"ERMENİLERİN ELLERİNDE BELGELERİ YOK"

Ermeni ile Türklerin; 1015 yılında Doğu Anadolu'da Kafkas Türklerince tanıştırıldığını da araştırmalarından notlar şeklinde açıklayan Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı, "Cumhurbaşkanımızın da  her zaman dediği gibi biz Ermenilere diyoruz ki "Gelin ortak tarih komisyon kuralım. Bu komisyon çalışsın arşivlerini açsın" Ama Ermenilerin tezleri hayal ürünü olduğu için, ellerinde sözde soykırımı ispatlayacak belge olmadığı için bunu yapmıyorlar. Ermeniler masaya oturmuyorlar. Ermenilere göre; 'Ermeni Soykırımı'nı tartışmak güneşin doğudan doğduğunu söylemek kadar zuldür' şeklinde yorum yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

BERİVAN'DA URFA HALAYI ÇEKİYORLAR

Kendisinin de bir dönem Ermenistan'da yaşadığını ve buralarda araştırmalar yaptığını belirten Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı, ilk kitabını Urfalı Ermenileri konu alan bir araştırma üzerine olduğunu söyledi. Erivan'daki temasları sırasında Ermeni düğünlerini gözlemlediğini sözlerine ekleyen Vekil Doç. Dr. Halil Özşavlı, bir videoyu da canlı yayında paylaştı. Videoda çekilen halayın Urfa halayı olduğunu ifade eden Özşavlı, "Ermenistan'da Yeni Urfa Mahallesi şeklinde isim verilmiş mahalleler var. Buralardaki insanlar düğünlerinde hala Urfa Halayı çekiyorlar. Yemekleri, kültürleri aynen bizim insanlarımız gibi. Şimdi siz böylesine bir kültür akışının olduğu toplum için nasıl soykırım dersiniz şaşırmamak elde değil" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195