Title of a News Article

STK’lar saldırıyı kınadı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye yapılan saldırıyı SKT’lar Belediye binası önünde gerçekleştirdikleri basın toplantısı ile kınadı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde geçtiğimiz gün saldırıya uğrayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye yapılan saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Şanlıurfa STK’ları adına Belediye binası önünde açıklamada bulunan Kalemder Başkanı Abdullah Göçmez sıkılan kurşunlar Şanlıurfa halkına sıkılmıştır diyerek, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Av.Nihat Çiftçi Siverek ilçesinde bir dizi açılış ve gezi programından sonra kent merkezine dönerken ilçe çıkışında makam aracının bulunduğu konvoya uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırıyı sadece Başkana değil, tüm Şanlıurfalılara yapılmış kabul ediyoruz. Ayrıca bu saldırıda herhangi bir can kaybının olmaması bizi sevindirmiştir.” Dedi.

Göçmez, “Son dönemlerde Şanlıurfa’mızda gerçekleştirilen bu ve buna benzer alçakça saldırıların hiçbir mazereti, hiçbir nedeni olamaz ve asla kabul edilemez. Hz. İbrahim’in sadakati, Hz. İsmail’in teslimiyeti ve Hz.Eyyub’ün sabrı ile yoğrulmuş “Huzur şehri Şanlıurfa’mızda” halkımız Kürt’üyle Türk’üyle, Arab’ıyla kardeşçe yaşamış ebediyen yaşamaya devam edecektir. Belediye başkanımıza ve konvoyuna sıkılan kurşunlar birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize ve tüm Şanlıurfa halkına sıkılmış olarak kabul ediyoruz. Biz Şanlıurfa STK’ları olarak kimden gelirse gelsin kime karşı olursa olsun her türlü şiddetin karşısındayız ve faillerini lanetliyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile bir kez daha Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve çalışma arkadaşlarına gerçekleştirilen bu çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” Diye konuştu. Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195