Title of a News Article

Sulhan, giderayak patladı

c

 Sulhan, giderayak patladı
banner206

Sağlık Bankalığı tarafından görevinden alınan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, düzenlediği basın toplantısında, kurumla ilgili talimat aldıkları yönünde çıkan haberleri yalanlayarak, “Yeryüzünde talimatla bana iş yaptıracak bir güç yok” dedi.

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alınan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan, dün bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Şanlıurfa’da yaptığı çalışmaları anlatan Dr. Sulhan, kendisi hakkında basında çıkan haberlerle ilgili sert konuştu. Kurumla ilgili talimat aldığı yönünde haberler çıktığını anımsatan Sulhan, “Ben bugüne kadar talimatla hiçbir iş yapmadım. Yeryüzünde de bana talimatla iş yaptırabilecek bir güç yok. Ben gönül rahatlığı ile söylüyorum; yaptığımız her işin kapı gibi arkasındayız. Hiç kimsenin bilgi ya da belge aramasına gerek yok. Bütün bilgilerimiz, belgelerimiz açıktır. Kim ne istiyorsa gelsin onunla paylaşırız” dedi.

 

 “Yanlışın içinde bulunmayız”

Sulhan, bilerek yanlışın içinde bulunmayacaklarını belirterek, “Ama siz insanların şevkini kırarak bir yerlere varamazsınız. Bu haberler çıktıktan sonra benim yanıma gelip de ağlayan mesai arkadaşlarım var, ‘Hocam biz bu işi yapmak istemiyoruz’ diyen arkadaşlarım var. Soruyorum size; bu işi o yapmayacak, bu yapmayacak kim yapacak? Bunlar kamu hizmetidir. Bunlar kamu görevlileridir. Eğer bizimle ilgili varsa bir sıkıntı ilgili mercileri gidilsin. Biz burada bir imparatorluk kurmuş, padişahlık kurmuş, yada suç örgütü kurmuş insanlar değiliz. Bizlerde etten kemikten çoluk çocuğu olan insanlarız” diye ifade etti.

Tayini ile ilgili de konuşan Sulhan, “Bizler i bu dünyada geçiciyiz, kaldı ki görevler geçici olmasın bu nedenle bizimki bir bayrak yarışıdır. Ben bayrağı benden sonraki arkadaşımıza devir ediyorum” şeklinde konuştu.

Sulhan, konuşmasını kurumunun 2013 yılında yaptığı çalışmaları anlatarak sonlandırdı.

Bu arada Dr. Turhan Sulhan’ın yerine Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine vekâleten Dr. Cihan Ekmen bakacak. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195