Title of a News Article

Suriye sınırında 1 asker şehit oldu

.

Suriye sınırında 1 asker şehit oldu
banner206

Hatay’ın Yayladağı ilçesi Güveççi Hudut Karakolu’nda görevli bir sözleşmeli er, sınır bölgesinde bu akşam saatlerinde kaçakçılarla askerler arasında çıkan arbede sonucu boğazına aldığı bıçak darbeleriyle şehit oldu.

Alınan bilgiye göre Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Güveççi Hudut Karakolu’nda görevli bir sözleşmeli er şehit oldu.  Suriye sınırına sıfır noktasındaki Güveççi Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde nöbet tutan bir sözleşmeli erin bölgesinden kaçakçılar Türkiye’ye giriş yapmak istedi. Bunu gören askerin dur ihtarına uymayan kaçakçılar güvenlik amaçlı kurulan duvardan atlayarak askerle boğuşmaya başladı. Boğuşma sırasında boğazına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan er, bölgeye gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın ardından sınırda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, Güveççi Mahallesi’ne giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Kaçakçıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hatay Valisi Ercan Topaca’da bir erin şehit olduğu Güveççi Hudut Karakolu bölgesine gelerek olayın cereyan şekli hakkında askeri yetkililerden bilgi aldı. Bu arada askeri şehit eden kaçakçıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, Yayladağı-Antakya karayolu üzerinde kontrol noktaları oluşturuldu. Sınırda teyakkuz haline geçen askeri birliklerde izinlerin kaldırıldığı öğrenilirken, tüm emniyet mensuplarının da hazır halde bekletildiği öğrenildi. yerel yetkililerden alınan bilgiye göre bir erin şehit olduğu sınır bölgesinde yer alan Görentaş ve Güveççi Mahalleleri’nde camilerden yapılan anonslarla vatandaşların sokağa çıkmamaları istendi. Sokağa çıkma yasağının bir sonraki emre kadar geçerli olduğu ifade edildi. 

 

YAYLADAĞI'NDA BİR ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, Hatay Yayladağı'nda Suriye sınırından Türkiye'ye yasadışı hudut geçişinde müdahale eden bir grup ile girilen çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"14 Şubat 2016 tarihinde saat 19.15 sularında Hatay/Yayladağı Görentaş Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımız, Suriye sınırından Türkiye’ye yasadışı hudut geçişinde bulunan bir gruba müdahale etmiş, çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur.

Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."  

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195