Title of a News Article

Suriye tacizlerine devam ediyor

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye Füze sisteminin devriye görevi yapan F-16 uçağına tacizde bulunduğunu açıkladı.

Suriye tacizlerine devam ediyor
banner206

 Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açılamada, "Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca icra edilen devriye görevi esnasında, bir adet F-16 uçağımıza Hatay üzerinde iken, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, dört dakika 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur" denildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: 'SINIRDA ATEŞ AÇILDI'

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında 'dur' ikazına uymayan motosikletli bir gruba ateş açıldığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Kilis) Öncü Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, yedi-sekiz motosikletli kaçakçı şahsın Suriye’den Türkiye’ye doğru hudut hattına yaklaştığı görüldüğü kaydedildi.

Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye Öncü Hudut Karakolundan, bir Ani Müdahale Timi (AMT) sevk edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"AMT, söz konusu şahıslara hududa yaklaşmamaları konusunda “DUR” ikazında bulunmuştur. “DUR” ikazına uymayan şahısların, sınırı yasa dışı olarak geçmeye teşebbüs etmeleri üzerine havaya uyarı atışı yapılmıştır. Uyarı atışı sonucunda kaçakçı şahıslar, yanlarında getirdikleri malzemeler ile birlikte, Suriye tarafına geldikleri istikamete doğru kaçmışlar ve şahısların kaçakçılık girişimi engellenmiştir."

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142