Title of a News Article

Suriyeli 360 çocuk daha okullu oldu

.

Suriyeli 360 çocuk daha okullu oldu
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Suriyeli çocuklara eğitim verecek olan “Söz” Okullarının açılışını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesinde 360 Suriyeli çocuğun eğitim göreceği okulun açılış kurdelesini kesen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; sınıfları gezerek çocuklara kitap seti dağıttı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Suriye Söz Derneği işbirliğiyle hizmet vermeye başlayan okulda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İzzettin Küçük; okulun sabah ve öğleden sonra eğitim vereceğini, okula yeni sıraların temin edilmesinin ardından sınıflardaki öğrenci mevcudunun da düşeceğini kaydetti.

Şanlıurfa’da 52 bin Suriyeli çocuğun eğitim gördüğünü sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: “Suriyeli çocukların eğitimine çok önem veriyoruz. Çünkü bu çocuklar her şeyleriyle bize sığındılar. Canlarını, mallarını ve istikballerini bize emanet ettiler. Bu çocukların istikballeri de eğitim ve öğretimden geçmekte. İnşallah bir gün ülkelerinde barış hâkim olduğunda Suriye’yi yeniden kalkındıracak olan bu çocuklar olacak. Bunun için de bizim bu çocuklara eğitim imkânı sağlamamız lazım, bu bizim boynumuzun borcudur. Şanlıurfa’da 52 bin çocukla Türkiye’deki Suriyelilerin en fazla eğitim alabildiği ildir” dedi.

Açıklamasının ardından bir süre daha çocuklarla ilgilenen Vali İzzettin Küçük, öğretmenlerle de bir araya geldikten sonra okuldan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195