Title of a News Article

Suriyeli dilencilere operasyon

 Suriyeli dilencilere operasyon
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, AFAD ekipleri ile koordineli olarak yaptığı operasyonla sokaktaki dilencileri topladı. Zaman zaman nefesleri kesen kovalamacanın da yaşandığı operasyonlarda yakalanan 103 dilenciden 74’ünün Suriyeli olduğu belirlendi. Suriyeli dilenciler, çadır kentlere gönderilirken, diğerlerine ise para cezası kesildi.

Son dönemlerde duygu sömürüsü yaparak, sokaklarda para toplayan dilencilerin sayıları artış gözlenmesi üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve AFAD ekipleri koordinasyonunda sokaklarda dilenci operasyonu yapıldı. 10 ayrı ekipte 75 zabıtanın bulunduğu operasyonda, insanların yoğunlukta bulunduğu Balıklıgöl yerleşkesi, Haşimiye kavşağı, Sarayönü caddesi, Atatürk Bulvarı, Abide ve Sırrın Kavşağı ve çevresinde dilenci arandı. Yolda dilenirken aniden zabıtaları karşılarında gören dilencilerden bazıları yakalanmamak için ara sokaklara kaçarken, bazıları ise müşteri kılığında lokantaya girerek, ekiplerden kurtulmaya çalıştı. Dilenciler ekiplerin elinden kurtulamazken, bir anda suçüstü yakalanan dilenci çocukların ise ağlamaları dikkat çekti. Kaçan dilencileri yakalamak için büyük çaba sarf eden ekipler, cami, önlerinde, trafik ışıklarının bulunduğu bölgelerde ve kaldırımlarda dilendikleri belirlenen ve aralarında çocukların da bulunduğu toplam 103 dilenciyi yakaladı. Dilencilerden 74’nün Suriyeli olduğu belirlendi. Zabıta ekipleri operasyonda zorlu kovalamaca ile yakaladıkları dilencilerden başta ağlayan çocuklara ve ailelerine ekmek arası döner, bebeklerine ise süt dağıttı.

Yakalanan 74 Suriyeli dilenci, bölgedeki mülteci kamplarına götürülürken, diğerleri ise Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesine göre para cezasına çarptırıldı. Belediye tarafından tahsis edilen otobüse bindirilen Suriyelilerden bazı kadın dilenciler ise kampa gitmemek için zabıtaları ikna etmeye çalıştı. Ekipler, sokaklarda dilenen Suriyeli dilencilere yönelik benzer denetlemelerin periyodik olarak sürdürüleceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195