Title of a News Article

Suriyeli kızlar bahar koşusunda

 Suriyeli kızlar bahar koşusunda
banner206

Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan başarılı 200 kız öğrenci arasında bahar koşusun yapıldı. Bahar koşusunda kız öğrenciler bir birleriyle yarıştılar.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı, Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan başarılı 200 öğrenci, kadın meclisi biriminin düzenlediği bahar koşusu ile bir birleriyle yarıştılar. Üç kategoride düzenlenen koşuda ilk on başarılı öğrenciye giyim yardımı yapılacağı ifade edildi.

Yaptığımız birçok etkinlikte erkeklere yer verilirken, kız çocuklarının da bazı etkinliklerden faydalanması gerektiğini vurgulayan kamp müdürü Hüseyin Ortaç "Misafir erkek çocuklarımız birçok etkinliğe katılırken, istedikki kız çocuklarımızda etkinliklerde bulunsun ve motivasyonlarını yükselsin. Bu açıdan başarılı 200 kızımız arasında bahar koşusu düzenledik.200 yüz öğrenciden ilk ona giren öğrencilerimize giysi hediye edeceğiz. Savaş ortamından çıkmış bu çocuklarımızın çocuksu dünyalarını süslemek ve onları bir nebzede olsa rahatlatma anlamında bu tür etkinliklerimiz devam etmektedir."dedi.

Suriyeli misafir öğrenciler, kendilerine bu fırsatı verdiğinden dolayı kamp idaresine teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195