Title of a News Article

Suriyeliler çoğalıyor

 Suriyeliler çoğalıyor
banner206

Şanlıurfa’da, son 2 yılda 8 Bin 73 Suriyeli bebek dünyaya geldi.

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, çocuk yapmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da gerek kamplarda ve gerekse de evlerde konaklayan Suriyeli sığınmacıların, son yıllarda çok sayıda bebek dünyaya getirdiği öğrenildi.

Şanlıurfa’daki devlet hastanelerinde 2013 yılında 2 Bin 309 Suriyeli bebeğin sezaryen ile 809 bebeğin ise normal doğum ile dünyaya gözünü açtığı bildirildi. 2014 Yılının Ocak ayından Ekim ayı sonuna kadar da 3 Bin 355 bebeğin normal doğum ile Bin 600 bebeğin de sezaryen ile dünyaya geldiği öğrenildi. Bu sayılar toplandığında son iki yılda 8 Bin 73 Suriyeli bebeğin Şanlıurfa’da dünyaya geldiği görülüyor.

 

Bebeklere geçici kimlik veriliyor

Bu arada ‘Misafir’ statüsündeki mülteci ailelerin çocukları Türkiye’de doğmalarına rağmen Türk vatandaşı olmuyor. Verilen geçici kimlikte bebeğin adı ve soyadı, anne ve baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi bulunuyor. Doğan çocuk, sağlık hizmetlerini devlet hastanelerinde ücretsiz alıyor. Aşılar ve rutin taramalar Türk vatandaşlarına yapıldığı gibi uygulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195