Title of a News Article

Suriyeliler oy kullanabilecek mi ?

 Suriyeliler oy kullanabilecek mi ?
banner206

Yaklaşık 220 bin Suriyelinin yaşadığı Şanlıurfa'da, Suriyelilerin oy kullanabilmesi için kimlik dağıtıldığı iddiaları yalanlandı.

Şanlıurfa Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü İlhan Eser, nüfus müdürlüğü tarafından Suriyelilere herhangi bir kimlik verilmediğini belirterek, oy kullanmalarının mümkün olmadığını kaydetti. Suriyelilerin ülkede misafir konumunda olduğunu vurgulayan Eser, Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen kimliklerin ise Suriyelilerin kamu hizmetlerinden faydalanmalarını, kayıt altına alınmalarını ve suça karışanların tespit edilebilmesi gibi amaçlardan verildiğini ifade etti. Suriyelilere oy kullanabilmesi için 9 numarası ile başlayan kimliklerin verildiği iddialarının doğru olmadığını anlatan Eser, "Bilindiği gibi Türkiye'de oy kullanma yetkileri ve kimlerin oy kullanacağı kanun ve yasalarla belirtilmektedir. En önemlisi Türk vatandaşı olması, T.C. vatandaşlık kimliği taşıması gerekmektedir. Suriyeli vatandaşlar şuan bizim ülkemizin misafiri olması nedeniyle oy kullanmaları mümkün değildir" dedi.

 "TC Kimlik numarası ibrazı şart"

Seçmenin kimlik tespitinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birinin ibrazı gerekeceğini hatırlatan Esen, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesinin şart olacağını da kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195