Title of a News Article

Suriyeliler resim atölyesinde Urfa'yı resmediyor

   Suriyeliler resim atölyesinde Urfa'yı resmediyor
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde Suriyeli mülteciler resim atölyesinde muhteşem tablolar çiziyor.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mülteciler resim atölyesinde muhteşem tablolar çıkarıyor. Usta ressamları aratmayacak düzeydeki resim tabloları önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'da sergileneceği öğrenildi. Beş öğretmen ve yüz kırk öğrencinin resim yaptığı atölyede, özelikle yağlı boya üzerine çalışmalara yapılıyor.

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri kamp müdür yardımcısı Bekir Engül yaptığı açıklamada, "30 bin Suriyeli misafirimizin yaşadığı Süleyman Şah konaklama tesisimizde, misafirlerimizin bir nebzede olsa savaş psikolojisinden uzak tutmak amacıyla, bir dizi sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunduk. Bu çerçevede resim atölyemizi faaliyete geçirdik. Resim atölyesinde 5 öğretmenimiz ve yüz kırk öğrencimiz çalışma yapmaktadır. Buda Suriyeli misafirlerimizi savaş psikolojisinden uzaklaştırıp müreffeh bir ortamda yaşatmaya çalışmaktır. Buradaki çalışmalarımız, burayla sınırlı kalmayacak. Bu eserler Şanlıurfa'da sergiyle sunumu yapılacak, burada çalışan kardeşlerimiz bir nebzede olsa katkı alacak. Ayrıca bu çalışma onlara moral ve motivasyon sağlamış olacak" dedi.

Resim atölyesinde hazırlanan yaklaşık 30 tablo 25 Mayıs'ta Şanlıurfa'da sergileneceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195