Title of a News Article

Suriye'lileri kucaklayan Vali...

özel haber

Suriye'lileri kucaklayan Vali...
banner206

 İŞID Terör örgütünün saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün şefkati herkesimin takdirini kazanıyor. 
Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye'de en çok etkilenen İllerin başında yer alan Şanlıurfa'da göçmenlerin göçü devam ediyor. Türkiye'de en fazla Suriye'lileri barından Şanlıurfa'ya bu göç akını devam ederken, son 48 saatte yaklaşık 100 bin Kürt kökenli Suriye'lilerin geçişlerini en iyi şekilde organize eden  Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç ilçesinde adeta kamp kurdu. Devletin tüm imkanlarını Suruç ilçesine akıtan Vali İzzetin Küçük, binlerce mazlum Suriye'lilerin barınma ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.
İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı  ve Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile birlikte başarılı bir organizasyona imza atan Vali Küçük, akşam saatlerinde Suriyeli kürt muhalif hewarun Şerif ve arkadaşları ve Suruçlu esnafla bir araya gelerek yaşanan olayları değerlendirdi. Vali Küçük' Devletimizin tüm İmkanlarını seferber etmiş durumdayız'dedi.
SICAK YEMEK DAĞITIYOR

Suriye’ye bağlı Kobani’deki IŞİD saldırısındankaçan 60 bin Suriyeli ye Suruç ilçesinde yemek dağıtımı başladı. Üç gündür İlçede bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye sınırında incelemelerde bulunarak İHH’nın Gezici Mutfağı tarafından verilen yemekleri Suriyeli vatandaşlara dağıttı.

 

Sıra halinde dağıtılan yemekleri almaya başlayan Suriyeli vatandaşların bu akşam ki menüsü Çorba ve Tavuklu Pilavdan oluştu. Vali Küçük yemek dağıtımı sırasında özellikle çocuklar yaşlılarla yakında ilgilenerek hem yemeklerini dağıttı hem de dağıtım sırasında onlarla sohbet etti. Dağıtılan sıcak yemekten özellikle çocukların mutluluğu gözlerdenkaçmadı.

 

Vali Küçük yemek dağıtımının ardından Cumhuriyet Meydanı’na inerek, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Sohbet esnasında SuriyeliKürt Muhalif Lider Hewarun Şerif ile görüştü. Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür edenHewarun Şerif ‘Türkiye’de, Suruç’ta kendi evimizde gibiyiz. Türkiye Cumhuriyeti’ne sığındık. Allah Türkiye’den razı olsun. Bizlere kapılarını açtı’ dedi.

 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise ‘Suriye’den gelen tüm misafirlerimizin yanındayız. Diline, dinine, etnik kökenine bakmadan herkesi kucaklıyoruz bundan sonra da kucaklamaya devam edeceğiz. Ülkemize gelen misafirlerimizin her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Hepsi bizim kardeşimizdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları seferber olmaya yardım elini uzatmaya devam edecek dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195