Title of a News Article

Suruç Belediyesinde işçi kıyımı!

Suruç Belediyesinde işçi kıyımı!
banner206

Suruç HDP'li Hatice Çevik'in Belediye Başkanı seçilmesinden sonra aralarında Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz’un Amcası oğlunun da bulunduğu 9 kişinin işten çıkarıldı.

31 Mart seçimlerinden sonra Suruç Belediyesine seçilen HDP'li Hatice Çevik, şehit yakını devlet yanlısı olan daha önce 10 ve bugünde 9 kişiyi olmak üzere toplam 19 kişiyi işten çıkardığı öğrenildi.
Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz konuyla ilgili açıklama da bulunarak, 'belediyenin farklı biriminde çalışan 1 şehit yakını ile 19 kişinin yıldırma, bıktırma ve istifaya zorlama politikalarına maruz kaldığını iddia etti.

Başkan Yavuz, "Daha önce 10 işçi bugün de 9 işçi kardeşimiz önce temizlik işlerine verildi, sonra işten çıkarıldı. Bu uygulamaları asla olarak kabul etmiyoruz. Aralarında sırf amcam oğlu olduğu, işten çıkarılan Abdi Yavuz ve 18 Devlet yanlısını oldukları için işten çıkarılan kardeşlerimizin yerine terör örgütü yanlılarını işe koyacaklar HDP’li Başkan, bu belediye de devlet yanlısı kimse kalmayacak diyor. Bizde bu kardeşlerimizin yanındayız ve ne gerekiyorsa yapacağız bu konuyu Sayın Valimize Sayın İçişleri Bakanımıza ve Adalet Bakanımıza ileteceğiz." dedi.

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz’un Amcası oğlu Abdi Yavuz belediye de 3 yıldır İşçi olarak görev yaptığını, seçimlerin ardından yeni yönetimin sırf amcaoğlu Şehit Aileler Dernek Başkanı olduğu için beni istifaya zorladığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195