Title of a News Article

Suruç'ta ortalık karıştı

.

Suruç'ta ortalık karıştı
banner206

Suruç ilçe belediyesine İçişleri Bakanlığı'nca kayyum atanmasını protesto eden gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Şanlıurfa'nın DBP'li Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal, hakkında açılan ve 44 yıl hapis cezası istenerek tutuklama kararı verilmesinin ardından, bu yılın ilk günlerinde terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD denetimindeki Suriye'nin Kobani kentine kaçtı. Gıyabi tutuklama kararıyla aranan Şansal, daha sonra İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındı. Suruç Belediye meclisi de yaptığı oylama sonrası belediye başkanlığı görevine yine DBP'li olan Halil Akbaş'ı seçti.

Bugün İçişleri Bakanlığı'nca kayyum ataması yapılan 28 belediye arasında bulunan Suruç Belediyesi'ne, sabah erken saatlerde polisler geldi. Polislerin, belediye çevresinde önlem almasının ardından çağırılan Halil Akbaş'a, bakanlığın kararı tebliğ edildi. Buruç Beledeyesi'ne kayyum olarak atanan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz göreve başladı.

DAĞILMAYAN KALABALIĞA MÜDAHALE

Belediyeye kayyum atandığı haberinin ardından yaklaşık 200 kişilik grup, Suruç Belediyesi önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Bölgede önlem alan polisler de kalabalığı dağılması konusunda megafon anonsu ile uyardı. Bir polis amiri, megafonla kalabalığa kayyum heyetinin ilçeye hizmet edeceğini ve eylemlerinin yasal yollarla yapılmasını, yasa dışı olarak toplanmaya son vermelerini aksi halde müdahale edeceklerini söyleyerek 5 dakikalık süre verdi. Verilen sürenin ardından dağılmayan ve yapılan yeni çağrılara da olumsuz yanıt veren kalabalığa polisler, zırhlı araçlardan biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından kalabalık bölgeden ayrılırken, polislerin belediye çevresi ile ilçe genelindeki önlemi devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195