Title of a News Article

Suruç'ta Teröre Lanet Yağdı

Şehit Jandarma Onbaşı Halil Ateş, Suruç'ta defnedildi.

Suruç'ta Teröre Lanet Yağdı
banner206
 Bitlis’in Hizan ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan iki askerden biri olan Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş, Suruç’ta defnedildi.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş’in cenazesi, Şanlıurfa GAP Havaalanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mevlüt Dirim ve il protokolü tarafından karşılandı.

Karayoluyla Suruç’a götürülen şehit için yapılan cenaze töreninde konuşan Bakan Faruk Çelik, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlı olduğuna vurgu yaparak, vatanı, bayrağı, milleti ve devleti için canını seve seve feda eden şehitlere duyulduğunu ifade etti. Hain terör örgütünün artık tükenmek üzere olduğunu ancak böylesi kahpe tuzaklarla askerimizin canına kastederek yaşamını sürdürmeye çalıştığını dile getiren Bakan Çelik, şehidin ailesine ve Türkiye’ye başsağlığı diledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin eline silah alanlarla bir işi olmayacağını, devletin terörle mücadele politikasından taviz vermeyeceğinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de “Aziz şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmamıştır, kalmayacaktır. Hain terör örgütü bilsin ki devletimizin kahredici gücü enselerindedir” dedi. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş’in ailesinin her zaman yanında olacaklarını kaydeden Vali Erin, “Rabbim, şehidimizin şehadetini kabul eylesin. Bizlere tekrar böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Suruç Süleymaniye Camii’nde  ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde Şıh Nasır Aile Mezarlığına götürülerek defnedildi.

Şehidin cenaze törenine, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Fakıbaba ve İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz  ile STK temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAKAN ÇELİK'TEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJIBurada konuşan Bakan Faruk Çelik, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, şöyle dedi:"Bugün Suruç'a, Şanlıurfamıza ateş düştü. Şehidimiz için bir araya geldik. Bu coğrafyada birlikte yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi çok görenler, bizi bu acılarla baş başa bıraktılar. Bu aziz vatanın bütün sınırları şehit kanlarıyla çizilmiştir. Şehitler vasıtasıyla vatanımız vatandır. Siz var olun şehitlerimiz, Allah sizden razı olsun aziz kardeşlerim. Sizler olmasaydınız biz vatansız ne yapardık? Bir an için bu anlamlı şehit merasimine katılan kardeşlerimizin düşünmesini istiyorum. Vatansız olsak, bayraksız olsak, bir an için Suriye gibi olsak, gidecek neremiz var? Kim bize sahip çıkacak, kim elimizden tutar? Bizi böyle çaresiz bırakmak için uzunca yıllardır uğraşıyorlar, mücadele ediyorlar. Ama bu milletin birlik aşkını, beraberlik şevkini kıramadılar, ama kıramayacaklar da Allah'ın izniyle. Aziz kardeşim, sen bu vatan için, bu ay-yıldızlı bayrak için canını feda ettin. Allah senden razı olsun. Bizim sende hakkımız yok, senin bizde hakkın var. Bizim hakkımız helal. Sen bize hakkını helal et."Vali Abdullah Erin ise, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade ederek, "Şehidimizin karnı yerde kalmadı. Herkes hakkını helal etsin. Onun kardeşleri bizim kardeşimiz, babası bizim de babamızdır. İçteki ve dıştaki şer odaklarına prim vermemeliyiz. Terör ve işbirlikçilerine geçit vermemeliyiz" diye konuştu.Konuşmalardan sonra İl Müftüsü İhsan Açık tarafından cenaze namazı kıldırılan şehit Jandarma Uzman Onbaşı Halil Ateş'in bayrağa sarılı tabutu, askerler tarafından omuzlanarak kalabalığın tekbirler ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla Şıh Nasır Mezarlığı'nda toprağa verildi.Bekar olan şehit uzman onbaşı Halil Ateş, 2 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli yapıyordu.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195