Title of a News Article

Suruç'ta yürek burkan görüntü..

Suruç'ta yürek burkan görüntü..
banner206

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik IŞİD'li canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün kendini patlattığı saldırıda ölen 33 kişi için 'Suruç için Adalet Platformu' üyeleri, saldırının olduğu noktada 33' dakikalık adalet nöbeti tuttu.

Saldırıda ölen Murat Yurtgül'ün annesi Nimet Yurtgül, oğlunun öldüğü yeri öperek "Benim oğlum ne yaptı ki? O barış istedi barış. Benim çocuğum oyuncaklarıyla barış istedi. Onu öldürdüler" diye gözyaşı döktü.

Geçen yıl 20 Temmuz'da Türkiye'nin çeşitli illerinden Suruç'a geçerek, ilçeye komşu olan Suriye'nin PYD denetimindeki Kobani kentinin, yeni inşası için oyun alanları ve çocuklara oyuncak götüren SGDF üyelerinin bulunduğu grup, Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptığı sırada canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün kendini patlatması sonucu 33 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Saldırının üzerinden 11 ay geçmesinin ardından ilçeye gelen Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Suruç için Adalet Platformu üyeleri, canlı bomba saldırısının olduğu Amara Kültür Merkezi'nde '33' dakikalık temsili adalet nöbeti tuttu.

Burada DBP ilçe örgütünü ziyaret eden ölenlerden Polen Ünlü, Hatice Ezgi Sadet, Uğur Özkan, Emrullah Akhamur ve Murat Yurtgül'ün aileleri, parti binasında Suruç Belediyesi Eş Başkanı Nazlı Binici, DBP İlçe Eş Başkanı Rojda Binici, Barış Anneleri Meclisi, Maya-Der temsilcileri tarafından karşılandı, dava süreciyle ilgili görüştü. Bu görüşlenin ardından Amara Kültür Merkezi'ne gelen aileler, kucaklarında ölen çocuklarının fotoğrafını tutarak, gözyaşları ve ağıtlar içerisinde patlamanın yaşandığı yere oyuncak ve kırmızı karanfil bıraktı.

 

OĞLUNUN ÖLDÜĞÜ YERİ ÖPTÜ

Canlı bomba saldırısı sırasında ölen Murat Yurtgül'ün annesi Nimet Yurtgül, gözyaşları içerisinde oğlunun öldüğü yeri öperek ağıt yaktı. Anne Nimet Yurtgül, "Benim oğlum ne yaptı ki? O barış istedi barış. Benim çocuğum oyuncaklarıyla barış istedi. Onu öldürdüler. Onunla gurur duyuyorum, gurur duyuyorum" diyerek çocuğunun yaşamını yitirdiği yeri öptü. Gözyaşlarının sel olduğu anma nöbetinde "Kalplerimiz adalet için atsın, gizlilik kararı kaldırılsın" yazılı pankart açan aileler adına Suruç için Adalet Platformu üyesi Mesut Çeki, "Suruç saldırısıyla ilgili failleri yargılansaydı ne 10 Ekim katliamı olurdu ne de diğer katliamlar" dedi. Herkes için adalet istediklerini söyleyen Çeki, "11 değil 111 ay geçse de failleri yargılanana kadar adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Yoldaşlarımızın kanıyla sulanan bu ağaca sözümüz olsun, düş Yolcularına sözümüz olsun, hiç bir düş yarım kalmayacak" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 02:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195