Title of a News Article

Suruç'taki dev projede çalışmalar sürüyor

Suruç'taki dev projede çalışmalar sürüyor
banner206

Şanlıurfa Suruç içme suyu isale hattı ve arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor.

DSİ Şanlıurfa iline yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Şanlıurfa Suruç İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Şanlıurfa Suruç İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin tamamlanması ile Şanlıurfa ili Suruç ilçesinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacaktır” dedi.

“Arıtma tesisinde fiziki gerçekleşme % 25 seviyelerinde olup, trafo jeneratör binası,  belt filtre binası, klor binası, ön ozon jeneratör binası, ısı merkezi inşaatları tamamlanmıştır”  diyen Yıldız, şu ifadelere yer verdi:

“Ön ozon temas tankı, giriş havalandırma yapısı, klor temas tankı, makine bloğu betonarme işleri tamamlanmıştır. Durultucu yapısı, filtre yapısı, arıtılmış su deposu, kimya binası ve idari bina ve isale hattında çalışmalar devam etmektedir. 2022 yılında tesisin tamamlanması planlanmaktadır. Tesisin tamamlanması ile 1. etapta Suruç ilçesine 40.000 m³/gün kaliteli içme suyu temin edilecektir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195