Title of a News Article

Suruç ve Ankara bombacıları hakkında flaş karar

.

Suruç ve Ankara bombacıları hakkında flaş karar
banner206

Adıyaman Belediye Meclisi, Suruç ve Ankara’da canlı bomba eylemleri yaparak 134 kişinin ölümüne neden olan 2 teröristin ‘Adıyamanlı olarak kabul edilmemesini’ oy birliğiyle kabul etti.

IŞİD terör örgütü üyesi olan Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz ve Ankara bombacısı Yunus Emre Alagöz’ün, ‘Adıyamanlı olarak kabul edilmemesi’ ile ilgili Adıyaman Belediye Meclisi oy birliği ile karar aldı. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı’na katılan 27 meclis üyelerinin tamamı her iki şahsında ‘Adıyamanlı olarak kabul edilmemesi’ teklifine, ‘evet’ dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman’ın her zaman her türlü terörün karşısında durmuş bir kent olduğunu, ne kendi içerisinde ne de dışarıda katliamlara karışmamış bir il olunduğunun altını çizdi.

 

“ADIYAMAN’I UTANDIRAN EYLEMLERE KALKIŞTILAR”

Yapılan saldırıların hem Türkiye’nin hem de Adıyaman’ın imajını sergilediğini kaydeden Başkan Hüsrev Kutlu, “Son günlerde yaşadığımız olaylarla Adıyaman kimliği taşıyan iki kişi bütün şehri üzen, bütün şehri utandıran eylemlere kalkışmıştır. Hem Türkiye’nin imajına, hem de Adıyaman’ın imajına ciddi zararlar vermiştir. Bunlardan birisi Suruç’ta, birisi Ankara’da canlı bomba olarak kullanılmıştır. Biz bu yapılan eylemin Adıyaman’da tasvip görmediğini, Adıyamanlıya yakışan bir eylem olmadığını göstermek maksadıyla konuyu meclis gündemine taşımış bulunuyoruz” dedi.

 

“ADIYAMANLILIKTAN DIŞLANDILAR”

Başkan Kutlu, kanunda ‘hemşerilikten ihraç’ konusunun olmadığını dile getirerek, “Mevzuatta ‘fahri hemşerilik’ beratı vermek Belediye Meclisi’nin yetkisindedir. Ancak ‘hemşerilikten ihraç’ gibi bir yetkisi yoktur. Ancak biz bu arkadaşlarımızın Adıyamanlı olarak tanıtılmasından da rahatsızlık duyduğumuz bir gerçektir. Böyle bir durumda başkanlık olarak, sizlere teklifimiz, gerek Ankara’daki, gerekse Suruç’ta ki canlı bomba eylemlerinin Adıyamanlılar tarafından telkin edildiğini, lanetlendiğini ve bu eyleme kalkışanların ve yardım edenlerin en şiddetli şekilde kınandığını belirtmek istiyoruz.

Yunus Emre Alagöz ve Abdurrahman Alagöz isimli teröristlerin Adıyamanlı olarak tanınmamasını ve Adıyamanlılıktan dışlanmasını teklif ediyoruz. Bu beklide ilk defa olacak bir karardır. Ama Adıyaman’ın bu isimlerle anılması, bu isimlerin ak ve berrak olan, birbirleriyle kardeşçe yaşayan Adıyaman’ın imajını zedelenmesine müsaade etmememiz lazım” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, teröristlerin vatandaşlıktan çıkartılarak sınır dışı edilmesiyle ilgili olarak konuşan Hüsrev Kutlu, “Bakanlar kurulunun kişilerin vatandaşlıktan çıkarma yetkisi var. Bize de kanunu düzeyde bir yetki verilirse bu yetkimizi kullanmaktan çekinmeyiz” şeklinde konuştu.

Meclis üyeleri sadece IŞİD değil diğer terör gruplarına da aynı düzenlemenin yapılmasını istediler.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195