Title of a News Article

SURUÇ'A ÇIKARMA!

Haliliye Belediyesi Suriyeliler için temizlik filosu kurdu

SURUÇ'A ÇIKARMA!
banner206

Suriye’den kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Dikmetaş Köyü sınırına gelen ve buradan Türkiye’ye giriş yapan Suriyeliler, Suruç Yatılı Bölge Okulu (YİBO)’na yerleştirildi. Buraya yerleşen ve Suruç İlçe sınırları içinde konaklayan Suriyeli misafirlerle birlikte ilçede oluşan yoğun temizlik ihtiyacı için Haliliye Belediyesi bugün Suruç’a çıkarma yaptı. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol beraberinde, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, AK Parti İlçe Teşkilatı, AK Parti Gençlik Kolları, Haliliye Belediyesi Sorumlu Müdürleri ile birlikte belediyenin Temizlik İşleri’ne bağlı çalışan ekip ile konvoy halinde Suruç’a geçiş yaptı.  Burada ilçe genelinde Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu hastane, okul ve yerleşim yerlerinden biri haline getirilen YİBO’da temizlik yapan Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Ekibi sokakları süpürdü, meydanları yıkadı, çöp toplayarak, ilaçlamada bulundu. Son 3 gündür Suruç İlçesi’nde konaklayan Suriyelilerle ilgili ihtiyaçları değerlendirmek için Suruç Belediyesi’ne de geçen Başkan Demirkol burada her türlü ihtiyaca yanıt vermek adına seferber olduklarını belirterek: “Su lazımsa su, buz lazımsa buz” diyerek desteklerine devam edeceklerini belirtti.

 

Haliliye Belediyesi Suriyeli misafirler için temizlik filosu oluşturdu

 

Haliliye Belediye’nin temizlik filosu 11 çöp kamyonu, 2 sulama tankeri, 2 süpürme aracı, 3 ilaçlama aracı, 1 moloz toplama aracı ve 20 personelden oluşarak Haliliye Belediyesi’nden hareket etti.

 

Başkan Demirkol: “Haliliyeliler endişe duymasın”

 

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol burada yaptığı açıklamada Haliliyeli vatandaşların Suruç’ta devam eden çalışmalar nedeniyle Haliliye’de yapılan çalışmaların aksamasından endişe duymaması gerektiğini belirterek: “Suruç’ta ihtiyacın doğduğu ilk dakikalardan itibaren Haliliye Belediyesi olarak ilçede bulunduk. İlk olarak su ihtiyacının giderilmesi için belediyemiz su sevkiyatı yaptı. Ayrıca dünden itibaren de hem YİBO ‘da hem de ilçe genelinde temizlik çalışmalarını yürütüyoruz. Bugün itibariyle ise sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez sıcak yemek ikramımız devam edecek. Devletimiz burada şartları oluşturacak ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacaktır. Bu süre boyunca biz de Haliliye Belediyesi olarak destek vermeye devam edeceğiz. Şu an ekimiz burada iki gündür kamp halinde konaklamaya başlayan Suriyelilerin yaşadığı zor şartlarla mücadele için Haliliye Belediyesi olarak destek veriyor ve destek vermeye de devam edecek.”

 

Suruç İlçesi’nde temaslar

 

Haliliye’den çıkan temizlik filosu, belediye ekibi ile birlikte Suruç’ta ilk olarak Vali İzzettin Küçük ve kaymakamlarla kısa bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Suriyelilerle konuşan Demirkol, Suruç Yatılı Bölge Okulu’nda incelemelerde bulunarak ihtiyaçları yerinde tespit etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195