Title of a News Article

Suruç’ta flaş gelişme

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, vatandaşların can güvenliği nedeniyle Suriyeli vatandaşlar dahil Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçişlerin yasaklandığını söyledi.

 Suruç’ta flaş gelişme
banner206

Suriye’nin Kobani ilçesinde IŞİD ve YPG arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle bugün öğle saatlerinde Mürşitpınar Sınır Kapısı kapatıldı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, vatandaşların ve devlet personelinin can güvenliği nedeniyle bu kararı aldıklarını söyledi. Suriyeli vatandaşların Türkiye’de güvende olduklarını ve artık geçişlerin bir anlamı kalmadığını ifade eden Vali Küçük, bugüne kadar geçişlere izin vermelerinin sebebinin de Suriyeliler’in akraba ziyaretleri olduğunu belirtti.

 

“BURASI HARP BÖLGESİ, SEYİRLİK ALAN DEĞİL”

Sivil toplum kuruluşlarının sığınmacı Kobani halkına destek ve yardımlarda bulunmak için Suruç ilçesine gelmesinde bir sakınca olmadığını dile getiren Vali Küçük, “Suruç’a herkes gelebilir, yardım getirebilir, dağıtabilir bir şey diyemeyiz. Bilakis yasaklamak değil, destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Küçük, çok sayıda otobüsle sınır noktasına gelenler için de, “Burası harbin olduğu bir sınır bölgesi, seyirlik alan değil” diye konuştu.

 

“GEREKİRSE FİTRELERİMİZİ ONLARLA PAYLAŞACAĞIZ”

Kurban Bayramı’nda Suriyeli sığınmacıların yanlarında olup, gerekirse fitrelerini paylaşacaklarını ifade eden Vali Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelen misafirlerimizin vatanlarında barış ve huzur içinde gelecek bayramlarını geçirmelerini diliyorum. Ama bu bayramda da mahzun bırakmayacağız onları. Bayram sevincini onlarla paylaşıp yaşatacağız. Her ne kadar topraklarından ayrılmalarından dolayı buruk olsalar da sevinci onlarla yaşayacağız, kurbanlarımızı da onlarla paylaşacağız. Bugüne kadar bunu yapmıştır milletimiz, devletimiz. Bu bayram arefesinde ümidimiz gelecek bayramı inşallah vatanlarında, topraklarında yapmaları.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195