Title of a News Article

Suruç’ta gözyaşlarıyla uğurlandılar!

.

Suruç’ta gözyaşlarıyla uğurlandılar!
banner206
 ANKARA'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden makinist Yılmaz Elmascan ile üniversite öğrencisi Başak Sidar Çevik ve halası Nurgül Çevik'in cenazeleri, memleketleri Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kadınlar tarafından cenazeleri omuzlarına alınan Başak Sidar Çevik’in tabutuna gelinlik sarıldı ve halası Nurgül Çevik ile yan yana toprağa verildi. Kızını kaybeden ve eşine sarıldığı fotoğrafı ile patlamanın simgesi olan İzzettin Çevik ise yakınlarının kollarında ayakta durabildi.

Ankara'da, düzenlenen barış mitingi öncesi tren garı önünde meydana gelen 2 patlamada yaşamını yitiren makinist Yılmaz Elmascan, üniversite öğrencisi Başak Sidar Çevik ile halası Nurgül Çevik'in cenazeleri otopsilerinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne getirildi ve hastane morguna konuldu.

Sabah saatlerinde hastane bahçesinde toplanan kalabalık ilk olarak, patlamada eşi Gülhan ile birlikte yaşamını yitiren makinist Yılmaz Elmascan’ın cenazesini omuzlarına alarak mezarlığa götürdü. Yılmaz Elmascan'ın cenazesi, burada gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yılmaz Elmascan'ın eşi Gülhan Elmascan'ın cenazesi da Konya'da toprağa verilmişti.

 

BAŞAK'IN TABUTUNA GELİNLİK SARILDI

Ankara’daki bombalı saldırı sonrası kanlar içerisinde kalan HDP İstanbul Milletvekili Adayı eşi Hatice Çevik’e sarılarak teselli etmeye çalışırken, patlamanın sembolü haline gelen emekli öğretmen İzzettin Çevik’in üniversite öğrencisi kızı Başak Sidar Çevik’in morgdan çıkartılan tabutunun üzerine ise gelinlik konuldu. Başak Sidar'ın ardından halası Nurgül Çevik'in de cenazesi morgdan alındı ve uzun araç konvoyu eşliğinde Küçük Sergen Mahallesi'ne götürüldü. Mahalle meydanındaki boş arazide briketin üzerine konulan hala ve yeğeni için cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından 2 tabut yine kadınlar tarafından omuzlara alınarak mahalle mezarlığına götürüldü. Burada yan yana toprağa verilen Başak Sidar ve Nurgül Çevik’in topragğa verilmesi sırasında gözyaşları sel oldu.

 

İŞİTME KAYBINA UĞRADI

Kardeşi ve kızını kaybeden ve eşine sarıldığı fotoğrafı ile hafızalara kazınan emekli öğretmen İzzettin Çevik'i de yakınları teselli etmeye çalıştı. Ayakta durmakta güçlük çeken ve patlamadan dolayı geçici işitme problemi yaşayan İzzettin Çevik, gazetecilerin görüşme talebini de kabul etmedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195