Title of a News Article

Suruç’ta müdahale

Suruç’ta müdahale
banner206

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Suriye sınırına sıfır noktada toplanıp Kobani'deki çatışmaları izleyen gruba jandarma biber gazı ve TOMA'yla müdahale etti.

Kobani'deki IŞİD ve YPG arasında çatışmalar şiddetlenerek devam ederken Suruç'a bağlı köylere havan topu ve uzun namlulu silah mermilerinin isabet etmesi nedeniyle Şanlıurfa Valiliği köylerin boşaltılması talimatını verdi. Suruç'tan sınıra geçişleri kapatan jandarma ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi almaya başladı.

 

TOMA KONVOY KOVALARI

Kobani'deki IŞİD ve YPG güçleri arasındaki çatışmaları izleyen çok sayıda vatandaş otomobil, kamyonet ve traktörlerle sınıra sıfır noktada toplanmaya başladı. Jandarma ekipleri bölgenin güvenli olmadığını söyleyerek grubun dağılması yönünde anons yaptı. Dağılmamakta ısrarcı olan grup slogan atmaya başladı. Grubun dağılmaması üzerine jandarma ekipleri biber gazıyla müdahaleye başladı. Grup ile jandarma arasındaki gerginlik sırasında bazı kişilerin askeri araçlara taş attığı görüldü. Jandarmaya ait TOMA'nın da tazyikli suyla müdahaleye başlaması üzerine aracı olanlar araçlarına binerek bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. TOMA, Suruç merkezi istikametine iki kilometre boyunca araç konvoyuna ve yürüyerek kaçanlara tazyikli suyla müdahale ederek bölgeden uzaklaştırdı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195