Title of a News Article

Suruç'ta tirit dağıtıldı

Suruç'ta tirit dağıtıldı
banner206

 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 8. Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Çadır Kenti’nde (YİBO) bulunan 5 bin Suriyeli mülteciye sabah namazı sonrası tirit ikramı yapıldı. 

Şanlıurfa Valiliği bünyesinde bu yıl 8. Halil İbrahim Buluşmaları düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Kobane’deki IŞİD saldırılarından kaçan mültecilerin yaşadığı YİBO Çadır Kenti’ndeki 5 bin kişiye sabah namazı sonrası geleneksel bir yemek olan tirit ikramı yapıldı. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün talimatıyla dağıtılan tirit yemeğinde 2 ton et ve 10 bine yakın ekmek kullanıldı.

Tirit almak isteyen Suriyeli mülteciler uzun kuyruklar oluştururken zaman zaman izdihamlar yaşandı. Çocuk ve kadınlar ayrı ayrı kuyruklar oluşturarak aldıkları tiritleri kaldıkları çadırlara götürürken çocukların mutluluğu dikkat çekti.

İlk kez tirit yiyen Suriyeli mülteciler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teşekkür ederek Vali İzzettin Küçük'ün kendilerine gösterdiği sıcak  yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı minnettar olduklarını belirtti.

Vali Küçük ise Suriyeli mültecilere kampta 3 öğün yemek verildiğini belirterek “Bu yıl Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında ziyafet verdik, onları unutmadık. Bundan sonraki süreçte de yardımlar devam edecek. AFAD ile bölgede tüm sıkıntıları gideriyoruz, gidermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195