Title of a News Article

Suruç'taki o sorun çözülüyor

Suruç'taki o sorun çözülüyor
banner206
 Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seyyar satıcı sorunu belediye tarafından çözüme kavuşturuluyor.

Suruç Belediyesi, seyyar satıcılık yapanlarla bir araya gelerek seyyar satıcılığın sonlandırılması için toplantı yaptı. Suruç Belediyesi meclis salonunda Belediye Başkanı Orhan Şansal başkanlığında yapılan toplantıda, ilçede gelişigüzel dolaşan seyyar satıcıların oluşturulacak semt pazarlarına taşınması önerisinde bulundu. Seyyar satıcıların da öneriye sıcak bakması ile seyyar satıcıları semt pazarına taşınması kararı alındı. Bu kararla birlikte seyyar satıcılar, Kent merkezinde tezgah açmayacak. Seyyar satıcılar için 7 farklı mahallede halk pazarı alanı oluşturulacak.

Suruç Belediyesi tarafından yeni oluşturulacak semt pazarlarının kurulacağı gün ve mahalleyi belirlemek için kura çekildi. Belediye Konferans salonunda yapılan kura çekimine yaklaşık 150 seyyar satıcı katıldı. İlçe merkezindeki 7 mahalleye göre belirlenen semt pazarları her gün bir mahallede kurulacak. haftanın bir günü bir semtte kurulacak. Kura sonucu belirlenen semt pazarları ve günleri ise şöyle:

"Yıldırım Mahallesi Kamil Yıldırım ve Uzay Sokak için Pazartesi günü, Aligör Mahallesi, Belediye Caddesi için Salı günü, Sarayaltı Mahallesi M.Akif Ersoy İlköğretim Okulu arkası için Çarşamba Günü, Cumhuriyet Mahallesi, Mine Sokak için Perşembe günü, Dikili Mahallesi Ömer Yüksel Sokak için Cuma Günü, Aydın Mahallesi Şehit Sokak ile Merinos Sokağın Keşitiği yer Cumartesi Günü, Hürriyet Mahallesi Kanal Sokak için ise Pazar günü semt pazarı kurulacak."

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 23:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195