Title of a News Article

ŞUSKİ atağa kalktı!

 ŞUSKİ atağa kalktı!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğünün (ŞUSKİ) Nisan ayından bu yana enerji gideri 24 Milyon 800 Bin TL olarak hesaplandı. ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, bu enerji giderini en asgari düzeye çekmek için üç formülü devreye koyacak. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Nisan ayından itibaren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başlayan kurumun, enerji faturası dudak uçuklatıyor. ŞUSKİ’nin, 2014 yılının Nisan ayından buyana Şanlıurfa genelinde 24 Milyon 800 Bin TL’lik enerji tükettiği ortaya çıktı. Bir hayli kabarık olan bu enerji faturası ile maddi anlamda sıkıntı yaşamaya başlayan ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, enerji faturası borcunu en asgariye çekebilmek için proje hazırlamaya başladı. 

Üç proje devreye girecek
ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, ŞUSKİ’ye bağlı tesislerdeki enerji giderini düşürmek için 3 proje üzerinde durduklarını söyledi. Bu projelerden birincisinin güneşten enerji üretmek ve ikincisinin de sudan enerji üretmek olduğunu belirten Dağdeviren, “Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İller Bankası bu projelere hibe de veriyor. Bu projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üçüncü projemiz de tesislerimizdeki enerji kayıplarını önlemeye çalışacağız. Bunları devreye koyduğumuz zaman aylık enerji faturamız en asgari düzeye çekilmiş olacaktır” dedi. 

İçme suyu kapasitesi iki katına çıkarılıyor
Bu arada ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, içme suyu tesislerindeki su kapasitesini de iki katına çıkaracaklarını söyledi. Su arıtma tesislerinin şuanda 270 Bin metreküp içme suyu kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Müdür Dağdeviren, “Bu tesisimizin kapasitesini Devlet Su İşleri ile yapacağımız bir proje ile iki katına çıkaracağız. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz andan itibaren kent merkezinde içme suyu problemi yaşanmayacak” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195