Title of a News Article

ŞUSKİ tasarruflu projelere devam ediyor

.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından enerjide tasarruf sağlamak amacıyla “Kablosuz Kuyu Depo Haberleşme Sistemi”ni hayata geçirdi.

 

AMAÇ ENERJİ VE SU TASARRUFU SAĞLAMAK

Su depolarını kontrol etmek, su ve enerji tasarrufu sağlamak için uygulanan güneş enerjisi sistemi ile elektrik ihtiyacı duyulmadan çalışan cihaz sayesinde mevcut depoların aç-kapa işlemleri, su seviyeleri uzaktan kontrol edilmesi ile sağlanmaktadır.

 

GES PROJESİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yenilenebilir enerji sistemlerinin yer aldığı GES (Güneş Enerji Sistemi) 39 adet farklı noktada kurulmasını destekleyerek ruhsatlandırma çalışmalarını tamamlamış,ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ise ihalesi gerçekleştirilen Şanlıurfa içme suyu arıtma tesisinde GES kurularak elektrik enerjisi üretilmesi kapsamında çalışmalar bütün hızıyla devam etmektedir.

 

KABLOSUZ KUYU DEPO HABERLEŞME SİSTEMİ (RF MODEM)

Su ve enerji israfının yüksek olduğu yerlerde kullandığımız bu sistem ile depo ve kuyu arasında kablosuz haberleşmeyi sağlayarak sudan ve enerjiden tasarruf elde ediliyor. Depo ve kuyu bölgelerinde takılan cihazlarla; deponun doluluk oranına göre kuyu bölgesinde bulunan dalgıç aç-kapa yaparak deponun taşmasının dolaysıyla su ve enerji israfının önüne geçiyor. Aynı zamanda halkımızın da su taleplerine kesintisiz cevap veriliyor. Depolar ve kuyularda uygulanan bu sistem sayesinde enerjide %20 tasarruf sağlanarak personel, araç, yakıt ve zamandan da tasarruf ediliyor.

Depo otomasyon cihazı su deposuna, pompa otomasyon cihazı ise kuyudaki pompalara takılıyor. Depo dolduğunda otomasyon cihazına gelen sinyal, kuyudaki cihaza aktarılıyor. Sinyali alan cihaz, elektrik panosundan pompayı durduruyor. Depodaki su seviyesi düştüğünde de kuyu pompasına sinyal göndererek çalışmasını sağlıyor. Cihazlar arasındaki iletişim, radyo dalgalarıyla kuruluyor.


Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195