Title of a News Article

Susurluk davası hakiminden flaş karar

.

Susurluk davası hakiminden flaş karar
banner206

1990’lı yıllarda “Susurluk çetesi” tarafından işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın da arasında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada eski İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu tanık sıfatıyla ifade verdi.1990'lı yıllarda "Susurluk çetesi" tarafından işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'ın da arasında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada eski İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu tanık sıfatıyla ifade verdi.



Duruşma öncesinde özel eğitimli köpekle salonda bomba araması yapıldı. Ancak duruşmaya hiçbir sanık katılmadı. SEGBİS sistemiyle katılan Yazıcıoğlu, Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesine ilişkin iki özel harekât polisi (Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz) ile Arnavut Sami unvanlı Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir'i yakaladıklarını, ancak dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın talimatı üzerine Ankara'dan gelen ekibe teslim ettiklerini, şüphelilerin daha sonra serbest bırakıldığını anlattı.



Öte yandan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), öldürülecek Kürt işadamlarına yönelik kurulda bir karar alındığına ilişkin herhangi bir bilgi ve belge olmadığını bildirdi. Mahkeme, Gazeteciler Uğur Dündar, Hikmet Çiçek, CHP'li Tuncay Özkan, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ve TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu üyesi Fikri Sağlar, Bilgi Ünal ve Halil Tuğ'un tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Halil Tuğ, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'a idam isteyen Baki Tuğ'un kardeşiydi. (Cumhuriyet)

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195