Title of a News Article

ŞUTSO Bin 600 üyesini icraya verdi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi Mehmet Paydaş ve 43 arkadaşı, Yönetim kurulu tarafından bin 600 üyeye icra takip işlemi yapması nedeni ile meclis toplantısını terk ederek oda önünde basın açıklaması yaptılar. Paydaş ve beraberindekiler, Yeter sayının altına düşerek 30 kişi ile alınan kararların hukuken geçersiz olduğunu belirttiler. 

Meclis üyeleri ticaret odası meclis toplantısını terk ettiler.

İlk olarak ticaret ve Sanayi odası meclis üyesi Mehmet Paydaş açıklama yaptı. Paydaş açıklamasına  Ticaret ve sanayi odası Meclis toplantısı için burada bulunmaktayız. Ancak ne yazık ki bir seneyi aşkın süredir. Mevcut ticaret ve sanayi odası başkanlığı ile yönetimin sergilediği tutumdan dolayı çoğulcu anlayıştan, şeffaflıktan uzak katılımcılıktan uzak oldu bittiye getiren anlayışı protesto etmek amaçlı burada bulunan tüm meclis üyesi arkadaşımız toplantıyı yarıda bırakarak terk etmiştir. 30 kişilik yeter sayının altında bir çoğunlukla kararlar almaktadır. Bizim ve kamuoyu nezdinde alınan tüm kararlar geçersizdir.biz aynı zamanda buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Alınan ne karar olursa olsun  şu an itibari ile hukuken usulsüz , vicdanen de vicdanları karartan bir durumdur. Bu noktada da hukuki işleri yapacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Dedi.

43 meclis üyesi ortak basın açıklaması yaptı.

Ali Eyyüpoğlu, Kemal Süt, Necmi Şelle, Zülküf Çakmak, Adil Kılıç, Sedat Dülger, Serhat Karadağ, Maruf Karadağ, Hasan Yılmaztekin, Mustafa Zait, İbrahim Külahlı, Eyüp Sabri Akaltun, Abdürezzak Yüksel, Mustafa Sarı, Eyüp Önkol, Bekir Sıtkı Baysoy, Ahmet Önkol, Mehmet Bayık, Musa Baydilli, Cemal Beyaz , Cemal Yazar, Fethi Şeker, Mehmet Paydaş, Abdurahman Güllü, Ahmet Demirbaş, Şehmus Demirel, Şefik Çapa, Celal Kaya, , Hasan Basri Gülel, Mehmet Kaz, Bedir Sözer, Süleyman Çiçek, Mustafa Sonekinci, Mustafa Taş, Mehmey Akın, Hamza Tavas, Mahmut Oğuş, Mustafa Oruç, Süleyman Bodir, Mikail Zait, Ömer Yiğit Ve Abdulkadir Dolap olmak üzere Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri ortak açıklamada bulundular.

Yapılan açıklamada;  Yönetim kurulu tarafından 1600 üyemize icra takip işlemi yapmıştır. Meclis üyeleri olarak bizler yani seçtiğiniz üyeler olarak bu ekonomik kriz ortamında üyelerimize icra takibi açılmaması yönünde Yönetim kurulunu önerge vermemize rağmen yönetim kurulu geri adım atmamaktadır.

Yönetim kurulu biz bu işlemi yapmamamız durumunda gelecek yeni yönetim isterse bize rücu edebilir cevabından başka bir cevap alamamış durumdayız.

Bizlerde gerekirse mesuliyetiniz kalksın diye meclisten yetki alın mesuliyetiniz kalksın dememize rağmen yönetim bu konuda geri atmamaktadır.

Şanlıurfa ticaret ve sanayi odası tarihinde ilk defa üyelerine icra takibi işlemi yapmakta olduğunu ve bu konuda yönetime defalarca bu ekonomik krize üyelerimize bu şekilde davranmayalım dememize rağmen dinletemediğimizin bilinmesini istemekteyiz.

Üyelerini desteklemek ve korumak amacıyla kurulmuş olan bu odamızın hiçbir ekonomik sıkıntısının olmamasına rağmen çok acil işmiş gibi icra olayını görev atfetmesi başta bizleri özmüş olduğunun bilinmesi istemekteyiz.

An itibariyle odamızın 12 milyona aşkın bir parasının bankalarda faizde olması, maaş ödemeleri ve genel giderlerinin ödemesinde hiç sıkıntı çekmediği bir durumda üyelerine icra takibi açmasından dolayı bizler hicap duymakta olduğumuzun bilinmesini kamuoyuna duyururuz. denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdamı artırmak için Ticaret ve Sanayi odalarına kayıtlı işyerlerinin istihdama katkı sağlamalarını isterken Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası kendine bağlı maddi sıkıntı çeken üye işyerlerini icraya vererek işyerlerini daha da ekonomik sıkıntıya sokması dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2019, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195