Title of a News Article

ŞUTSO'dan flaş açıklama...

.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Halil Akkaya, bir süre önce tutuklanan ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ile ilgili açıklamada bulundu. Akkaya, Sabri Ertekin'in Urfa'ya büyük katkılarının olduğunu belirterek, "Başkanımızın tutuksuz yargılamasını beklerdik" dedi.

Akkaya, “Söze ŞUTSO’nun kurumsal yapısını tamamlamış ve ilimizin en önemli STK’sı olduğunu belirterek başlamak istiyorum. İki hafta önce kamuoyuna yansımış olan bir soruşturma kapsamında Başkanımız Eyüp Sabri Ertekin gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı. Bu olayın akabinde ŞUTSO’da yönetim olmadığı ve oda yönetiminde bir boşluk olduğu kamuoyunda dillendirildi. ŞUTSO yönetim kurulu olarak böyle bir durumun olmadığını açıklamak ve kamuoyunu aydınlatmak üzere basın açıklamasını yapma kararı aldık. Ticaret ve Sanayi Odaları tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde sivil toplum kuruluşlarıdır. Ne şekilde idare olunacağı, yönetim kurulunun ve meclis üyelerinin görevleri 5174 sayılı odalar ve borsalar kanunu ve ilgili yönetmelikler ile düzenlemiştir. Odanın hukuki temsilcisi yönetim kurulu başkanıdır. Başkanın olmadığı zamanlarda ise yönetim kurulu başkan vekili temsil eder. İlgili kanun gereği olarak bu görevi şahsım Halil Akkaya olarak üstlenmekteyim. Başta da ifade ettiğimiz gibi ŞUTSO kurumsal bir kuruluştur ve kurumun işleyişinde herhangi olumsuz bir durum yoktur. Bu süre zarfında çalışmalarımızda asla bir aksama olmayacağının da altını özellikle çizmek istiyorum.” Dedi.

Akkaya, “Yönetim Kurulu olarak ilimizin ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak olan proje ve faaliyetleri Başkanımız Eyüp Sabri Ertekin’i aratmayacak şekilde daha hassas, daha özverili ve daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Özellikle Başkanımız Eyüp Sabri Ertekin’in üzerinde durduğu ve bir an önce ilimize kazandırmak istediği fuar alanının mimari projelendirme çalışmaları bitmek üzere, inşallah en kısa sürede temelini atacağız. Geçtiğimiz günlerde yaşanan, başkanımızın tutuklanma olayı tamamen emniyet teşkilatımızın tasarrufunda, hakim ve savcılarımızın taktirindedir. Konuyla ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Hukukun temel ilkelerine göre suçluluğu mahkeme tarafından kanıtlanmamış herkesin suçsuz olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Başkanımızın da yargı süreci devam etmektedir. Suçlu olup olmadığı bu sürecin sonunda ortaya çıkacaktır.

Başkanımız Eyüp Sabri Ertekin 8500 üyesi ile Şanlıurfa’nın en büyük meslek kuruluşu olan odamızın seçilmiş başkanıdır. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketleriyle yaklaşık 400 kişiyi istihdam eden önemli bir iş adamıdır. Gerek yatırımlarıyla ve gerekse ŞUTSO’daki görevi dolayısıyla ilimize ciddi katkıları olmuştur. İlimize bu denli katkıları olan başkanımızın tutuksuz yargılanmasını beklerdik. Ayrıca yargılamanın tutuksuz olması yanlış anlamaları önleyecek ve yaşanan mağduriyetin önüne de geçmiş olacaktı. Ancak başta da söylediğimiz gibi bu durum tamamen hakim ve savcıların takdirindedir. Biz yönetim kurulu üyeleri olarak başkanımızın en kısa sürede aklanarak görevinin başına dönmesini bekliyor ve temenni ediyoruz.” Diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195