Title of a News Article

Süveyş Kanalı'nı tıkayan gemi kurtarıldı

Süveyş Kanalı'nı tıkayan gemi kurtarıldı
banner206

Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak kanalı tıkayan ve dünya ticaretine ağır darbe vuran 400 metre uzunluğundaki Ever Given yük gemisi kurtarma çalışmalarının 7. gününde yüzdürüldü. Gemi yeniden yola koyulurken, kanalın trafiğe ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. Hatırlanacağı üzere dev kuru yük gemisinin kurtarılması için Türkiye de yardım teklifinde bulunmuş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "ihtiyaç olması halinde yardıma hazır olduklarını" ifade etmişti.

Mısır'da Panama bandıralı Evergreen Marine şirketi tarafından işletilen 400 metre uzunluğundaki Ever Given yük gemisi, hafta içinde Süveyş Kanalı'nın güneyinde çapraz olarak karaya oturarak deniz trafiğini durdurdu. Süveyş Kanalı'nı açma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edildiği ifade edilmiş, sıkışan gemi şirketinin Japon yöneticileri, basına yaptıkları açıklamada geminin bugün yüzdürülmesinin beklendiğini açıklamıştı.

Süveyş Kanalı'nda sıkışması nedeniyle kanalı tıkayan Evergreen şirketine ait Ever Given gemisinin kurtarma çalışmalarının 7. gününde kurtarıldığı belirtildi. Gemi yola koyulurken, kanalın yeniden açılması bekleniyor. haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195