Title of a News Article

Tapu Kadastro 169. Yılını kutluyor

Tapu Kadastro 169. Yılını kutluyor
banner206

Tapu ve Kadastro Şanlıurfa Bölge Müdürü Halil Karacadağ, “Aziz milletimize hizmetle geçen 168 yıldan sonra gururla 169. Kuruluş Yıldönümümüzü kutlamaktayız” dedi.

Tapu ve Kadastro Şanlıurfa Bölge Müdürü Halil Karacadağ, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 169. yılı dolayısıyla makamında müdürlük personelleriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Müdür Karacadağ, “1847 yılından bu yana, halkımızın mülkiyet garantisi olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 18 bin 125 personeli, 24 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 970 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde, yılda 7 milyonun üzerinde işlem yapan ve yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurumdur” dedi. Her yıl ülke nüfusunun yaklaşık % 25’inin Tapu ve Kadastro hizmetlerinden faydalandığını sözlerine ekleyen Karacadağ, açıklamasında şunları kaydetti; “Bunun yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel hukuk tüzel kişiliklerine de  hizmet sunumu yapılmaktadır.  Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 21 Mayıs 1847 Tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulmuş ve bugün aziz milletimize hizmetle geçen 168 yıldan sonra gururla 169. Kuruluş Yıldönümümüzü kutlamaktayız.”

Karacadağ,  169 yıllık tecrübesi ile mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumlarının, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirdiğini ve sunduğu hizmet kalitesini arttırdığını belirterek, “Mesai mefhumu gözetmeden yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan mesai arkadaşlarımız, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü proje hedeflerini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.   Kurumumuz, çağımızın teknolojik yenilik ve gerekliliklerine uygun inovasyon çalışmalarıyla geldiğimiz nokta itibariyle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projelere imza atmıştır.  Tüm projelerimiz ve faaliyetlerimiz ile Türkiye genelindeki tapu ve kadastro birimlerimizi, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla geldiği, orada bulunmaktan mutlu olduğu, güler yüzlü hizmet aldığı, ayrılırken de memnuniyetle ayrıldığı birimler haline getirmeye gayret etmekteyiz.   Bugün, kuruluşunun 169. Yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve tüm halkımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Tapu ve Kadastro Şanlıurfa Bölge Müdürü Halil Karacadağ ve personelleri, daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195