Title of a News Article

Tarab dinletisi büyük beğeni aldı

.

Tarab dinletisi büyük beğeni aldı
banner206

Şanlıurfa Valiliği ve Şurkav tarafından düzenlenen “Türk Musikisi Kültürü ve Tarab Dinletisi” sanatseverlerle buluştu.

Kurtuluş Müzesi Tiyatro Salonunda gerçekleşen etkinlikte Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Özkeçeci tarafından Tarab Konferansı ve Dinletisi sahnelendi. Salondakilerin de taraba eşlik ederek türküleri seslendirdiği gecede Osman Paşa türküsü koro halinde söylendi.

Gecede bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna: “Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Günün bütün yorgunluğunu bir anda silip süpürdü. Hem kulaklarımızın hem gönlümüzün pasını giderdi. İnşallah bu bir başlangıç olacak. Şurkav ve Şanlıurfa Valiliği olarak gönül dünyamızdan bize ait olan ne varsa ustalarını bularak Şanlıurfa’ya getirerek burada sizlerle tanıştırmayı arzu ederiz. Gecemize katılanlara ve sayın hocamıza da teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Dinletinin sonunda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Özkeçeci’ye gecenin anısına plaket takdim edilirken, Özkeçeci ise kendi çalışması olan kitabını Vali Tuna’ya hediye etti.

Düzenlenen geceye Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra; Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Şutso Başkanı İsmail Demirkol ve sanatseverler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195