Title of a News Article

Tarihi eserleri satmak isteyen şahıslar yakalandı

 Tarihi eserleri satmak isteyen şahıslar yakalandı
banner206

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Oyratlı köyü ile Çamuşcu köyleri arasında bulunan bir bölgede kazı sonucu çıkardıkları tarihi eserleri satmak isteyen şahıslar, Jandarmanın başarılı operasyonuyla yakalandı.

Edinilen bilgiye, Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Oyratlı köyü ile Çamuşcu köyleri arasında bulunan bir bölgede kaçak kazı göre yapmak sureti ile gün yüzüne çıkardıkları tarihi eserleri piyasaya satmaya çalışan şahıslar olduğu bilgisine ulaşan Jandarma, yaptığı çalışmalar neticesinde çevre illerde oldukları belirlenen 6 şahsa yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde gözaltına alarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Tespit edilen alanda inceleme yapılması amacı ile Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Adıyaman Müze Müdürlüğünden gelen uzman ekiplerce inceleme yapıldı. Yapılan incelemede bölgede antik roma dönemine ait M.Ö. 1000 yıllarına ait bir yerleşim alanının bulunduğu, alanda işlik olarak tabir edilen kalıntıların, çatı kiremitlerinin, büyük bölüme yayılmış toprak altında seramik ve mozaik yapıların olduğu tespit edildi. Bölge 2863 sayılı yasa kapsamında koruma altına alınarak kültür varlığı olarak tescillenmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195