Title of a News Article

Tarihi kalede buluştular

Tarihi kalede buluştular
banner206

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Siverek ilçesindeki 100 yetim çocuk ve ailelerini tarihi kalede bir araya getirdi.

Tarihi Siverek Kalesi'nde İHH ve Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYAR-DER) tarafından düzenlenen etkinliğe katılan yetim çocuklar, çeşitli oyunlarla doyasıya eğlendi. Birlikte yenen öğle yemeğinin ardından İHH tarafından yetim çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çocuklar, yaklaşık 4 saat süren etkinlikte halat çekme yarışı, çuval yarışı, koşu, balon uçurma gibi etkinliklere katıldı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan İHH Siverek Sorumlusu Ramazan Baylan, "İHH ile birlikte 'Yetim Gülerse Dünya Güler' sloganıyla yola çıktık. Yeryüzündeki bütün yetimler için bir günde olsa gülmelerini sağlamak, onlarla beraber olmak, onları güldürebilmek için bugün onlarla birlikteyiz. Çeşitli etkinlikler yaparak çocuklarımızı eğlendirmeye çalıştık. Rabbim tüm yetimlerimizin yüzünü güldürsün" dedi.

Etkinliğe katılan Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş da yetimlerin her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, "Özellikle yetimler konusunda İHH'nın hassasiyeti herkesçe biliniyor. Geleneksel hale getirilen yetimler buluşmasına bizleri de davet etme nezaketi gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) yetimler konusundaki duyarlılığı konusunda sabit deliller var. Hadisler ışığında bizlerde elimizden geldiğince yetimlerimize sahip çıkmalıyız. Allah, biz Müslümanları 'Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız' hadisinin sahibiyle komşu olmayı nasip etsin. Etkinlikte emeği ve katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195