Title of a News Article

Tarihi şehir Urfa'da tarihe dokunuş

Şanlıurfa kent merkezinin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarında yer alan Halk Eğitim Merkezi binasında restorasyon çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu binanın tarihi yapıya uygun bir şekilde cephe kaplamasını sürdürüyor.

Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında, Bin 500 Metrekare alanda eski Urfa yapı topolojisine uygun restorasyon yapılırken, Urfa taşı ile dış cephe, cevre düzenlemesi, izolasyon ve tarihi Urfa figürleri yapılıyor.

Şanlıurfa'da bulunan tarihi yapılara sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa'nın tarihi değerlerini gün yüzüne çıkartmaya devam ediyor. Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde başlatılan tarihi çalışmalar kapsamında, Bozova'da bulunan Çarmelik Kervansaray, Siverek Tarihi çarşı ve tarihi hanlar, Viranşehir Eyyüp Nebi Höyüğü ve bir çok ilçede restorasyon çalışmalarına imza atıyor.

Şanlıurfa'nın tarihi çarşılarının üst örtü işini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Barutçu han, Kale eteği, Kızılkoyun mağaraları ve kentin farklı noktalarında dış cephe iyileştirme çalışmalarını da sürdürüyor.

Şanlıurfa'da birçok tarihi çalışmaya imza atıldığını belirten vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek Şanlıurfa turizminin ileriye taşınacağını belirttiler.

Bu tür çalışmaların Şanlıurfa tarihi için önemli olduğunu savunan vatandaşlar,"Çok teşekkür ediyoruz, Şanlıurfa'nın en işlek caddelerinde ve çok kötü görünümlü bir yerdi. Şimdi tekrar gün yüzüne çıkarak modern ve tarihi bir havaya büründü" şeklinde konuştular.

Ayrıca Haliliye Halk Eğitim merkezinde sürdürülen çalışmaların ilerleyen aylarda tamamlanması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 13:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerçek urfalı
gerçek urfalı - 7 yıl Önce

tarihteki değerlere sahip çıkmak çok güzel birde; tarihteki ahlaki değerlerimiz de bilinmiş olsa mükemmel olmaz mıydı .?

SIRADAKİ HABER

banner195