Title of a News Article

Tarım fuarı açıldı

.

Tarım fuarı açıldı
banner206

Şanlıurfa 5. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Bakan Faruk Çelik’in katıldığı törenle açıldı. Açılışta konuşan Bakan Çelik, Gıda OSB’nin kurulması aşamasında son aşamaya geldiklerini belirterek, Urfa’nın marka ürün merkezi olacağını söyledi.

Şanlıurfa 5. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün düzenlenen törenle açıldı. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmtu Kaçar, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Borsa Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı katıldı.

105 firmanın katılığım gösterdiği fuarda konuşan Bakan Faruk Çelik, fuar alanı olmamasını eleştirerek, fuar merkezinin bir yıl içinde bitirilmesi için Başkan Nihat Çiftçi’ye talimat vedi.

Gıda Organize Sanayi Bölgesinin kurulması noktasında da son açamaya geldiklerini belirten Çelik, “Yakında arsa tahsisleri gerçekleşecek ve burada vatandaşlarımız ürettikleri ürünlerinin markaya dönüşmesini görecekler. Laf değil iş üretmemiz lazım Bu fuar alanı Şanlıurfa’ya yakışmıyor, fuar alanı en kısa sürede yapılacak. İnşallah 1 yıl içerisinde bunlar tamamlanmış olacak.  Urfa tarımına verdiğimiz desteğin ispatı için Tarım kredi. Ziraat bankası ve TARSIM Bölge Müdürlükleri Urfa'da açılışını yaptık” dedi. 

Vali Tuna: Şanlıurfa, tarım memleketidir

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, fuarlar alış-verişin taraflarını bir araya getirme yönüyle çok büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, “Ancak tarım fuarlarında tarafların bir araya getirilmesi daha da önemlidir. Üretici, tüketici, Pazar ve son teknoloji tarım fuarlarında bir araya gelir ki biz ürettiğimiz ürünleri bütün dünyaya ancak bu şekilde pazarlayabiliriz. Şanlıurfa ilimiz 12 milyon dekar tarım alanıyla ülkemizin göz bebeği olan bir tarım memleketidir. Bu memleketin insanının deyimiyle bu memlekette adam eksen çıkıyor. Bu memleketin çiftçileri tohumun en kalitelisini, ilacın hem çevre dostu olanını ve hem de en etkilisini, gübrenin en verimlisini ve teknolojinin en iyisini hak etmektedir ve bunu kullanmalıdır. İşte üreticimizin ayağına kadar bütün bunlar ancak kurulan tarım fuarlarımızla gelmektedir. Bakıldığında ilimizde bu fuarın dördüncü kez kurulduğu ve her geçen yıl hem firma bazında, hem de üretici bazında katılımın katlanarak arttığı görülmektedir ve bu gurur vericidir” diye kaydetti.

Şanlıurfa olarak çok büyük bir tarım potansiyeline sahip olduğumuzu dile getiren Vali Tuna, “Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirebilmek için her alanda olduğu gibi Tarımsal alanda da 24 saat çiftçimizin yanındayız. İl Müdürlüğümüz, ilçe müdürlüklerimiz; mühendislerimizle ve veteriner hekimlerimizle, teknik elemanlarımızla 24 saat üreticimizin hizmetindedir. Bakanlığımızca geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ilimizden başlatılan Tarımsal Eğitim Seferberliğinin tarım alanında büyük bir atılım gerçekleştireceğine sonsuz bir inancım var. Hem benim, hem de İl Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmalarının yine güzel ülkemizde model olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca programda Başkan Nihat Çiftçi, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuar açıldı. Bakan Çelik ve beraberindekileri, fuarda yer alan firma stantlarını ziyaret ederek, katılımcı firma yetkilileri ile sohbet etti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195