Title of a News Article

Taşeron İşçiler Urfa'da Kadro İstedi

Genel merkezi Şanlıurfa’da bulunan Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP)’e bağlı taşeron işçiler bugün Şanlıurfa’da meydana inerek kadro diye haykırdı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen taşeron işçiler, Karakoyun iş merkezi önünde toplanarak halay çekti. Ardından pankartları ellerine alan taşeron işçiler, ‘Kadro hakkımız söke söke alırız’, ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’ diye slogan attı.

21. yüzyılda modern kölelik zulmüne dur diyebilmek için meydana indiklerini belirten Katip Başkanı Sultan Ünal, “Bizlerin burada toplanmasına vesile olan, haksızlığa uğrayanların hakkını aramasında önderlik edenlerden biri olan KAŞİP Genel Başkanı Hakan Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli dava arkadaşlarım, ortaçağ kalanlarını 21. Yüzyıla taşıyan modern kölelik meşrulaştırılmış bu taşeron zulmüne dur diyebilmek için buradayız. Bizi yöneten siyasilerden alın terimizin karşılığı olan kadroyu istiyoruz.” Dedi.

Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın ise, “Taşeron işçi konuşunca meydan inlemeli, herkes susmalı, Türkiye susmalı, bu ülkenin emektarları konuşunca siyaset susmalı bir tek o işçi, hak ve emek konuşmalıdır.” Diye söyledi.

Genel Başkan Aydın, “Bu alanları yürekleriyle dolduran aslan yürekli kardeşlerim, karşımda bir pankart var belediyelerde krallık kalksın diyor. Bir pankart şurada taşeron anneyle memur annenin hakları eşit tutulsun, bir pankart şurada güvenliğe dokunma, bir pankart şurada muvazaa hakkı istiyoruz. Bir pankartta şurada İbrahim’i duruşlar sergileyerek kadro hakkımıza kavuşacağımız güne merhaba, işte bütün gayemiz, bütün çabalarımız vermiş olduğumuz emeğin almak için, ülkemizin dört bir yanında örgütlenmelerin önü kesilmektedir. Ülkemizin dört bir yanında yandaşlarla yapılan anlaşmalar sonucunda işçinin esas davası ve hakkı olan kadro hakkı unutturulmaktadır. Bu oyunlara karşı ayık olmanızı istiyorum, bu oyunlara karşı dik durmanızı istiyorum.

Bugün belediyelerde taşeron işçi kardeşlerim, fen işlerinden tutun temizliğe, park bahçesinden tutun asfaltına kadar her alanda farklı sorunlar yaşıyorlar. Kiminin maaş konusunda, kimi yıllık izin almaktan mahrum, kimi fazla mesaisini almaktan mahrum, kimisi de mesai farkı gözetilmeksizin köle gibi çalıştırılmaktadır. Buna hep beraber hayır diyoruz, belediyelerde bu sorun çözülmelidir. Bizim mahkemelerden aldığımız kararların önünü kapattılar, bizim amacımız gerçek neyse onu ortaya koymak, gerçek neyse onu meydana koymak.

Herkes emeğine göre nasibi alır, taşeron çalışan anne, memur çalışan anneden daha az haklara sahip, eğer o bebenin süt izninde eğer kendisinin sağlığı için gerekli olan yıllık izin veya ücretsiz izin veya rapor kullanma hakkında memur anneden düşük haklara sahip. Peki size soruyorum taşeron anneyle memur anne arasında bir fark var mı, biri bu ülkenin üvey evladı mı, o zaman bu haksızlık niye yapılıyor, bu haksızlığa dur diyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Kaynak: utv.com.tr

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195