Title of a News Article

TEDAŞ'tan açıklama

TEDAŞ'tan açıklama
banner206
 Elektrik kesintilerini gerekçe gösterenlerin son günlerde gerçekleştirilen eylemler üzerine Dicle Elektrik, yazılı bir açıklama yaparak, protestoların yaşandığı bölgelerde kayıp kaçak oranının yüzde 90'larda gerçekleştiği, kesintilerin de bu aşırı kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığı belirtti.

Yapılan açıklamada, Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır,ŞanlıurfaMardinBatmanSiirt ve Şırnak'ta Türkiye ortalamasının 3 katı elektrik kullanılmasına rağmen, kayıp kaçak elektrik oranının yüzde 75'in üzerinde olduğuna dikkat çekildi. Şehir merkezlerinin dışında kalan kırsal kesimde bu oranının yüzde 90 seviyesini aştığı ve bu durumun sürdürülemez olduğuna yer verildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Son günlerde elektrik kesintisi bahanesi ile olayların olduğu yerler kayıp kaçak oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu bölgelerdir. Bu yüksek kayıp kaçak oranı nedeniyle altyapı kaldırmakta zorlanıyor. Arıza bakım onarım ihtiyacı doğuyor. Eğer bu bölgelerde kayıp kaçak oranı bu şekilde çok yüksek oranlarda olmasaydı bakım onarım ihtiyacı olmazdı, kesintiler de gerçekleşmezdi. Bu nedenle vatandaşlarımızı duyarlı olmaya kayıp kaçakla mücadele etmeye davet ediyoruz. Bölgede kaçak elektrik kullanımında mevcut durumun sürmesi halinde, maalesef istenmeyen ve sistemin kendini korumasından kaynaklı elektrik kesintileri de kaçınılmaz olacaktır. Ekiplerimiz, bölge genelinde bu sebepten ötürü yaşanan ve yaşanabilecek arızaları giderebilmek için 24 saat esasına göre görev yapmaktadırlar."

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2014, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195