Title of a News Article

Tedbirsiz camiye gitmeyin, yoksa...

Tedbirsiz camiye gitmeyin, yoksa...
banner206

Covid 19 salgını nedeniyle uzun süredir ibadete kapatılan camiler nihayet yarın kılanacak Cuma namazıyla birlikte açılıyor. Peki camiye kimler gidebilecek ve hangi önlemleri almamız gerekiyor.

Dünyayı kasıp kavuran korona virüsü hayatı felç etmiş durumda. Günde yüzlerde kişinin öldüğü dünya genelinde bazı ülkelerde hayat normale dönmeye başladı. Bu ülkelerin başında gelen Türkiye'de ise virüs mutasyona uğradı ve hayat normale dönme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Tedbir kararları neticesinde birçok sosyal alan kapatıldı. Bunlardan birisi de ibadethanelerdi. Türkiye'de yürütülen salgınla mücadele çetin bir şekilde sürerken, edinilen sonuçlar iyiye gitmeye devam ediyor ve 27 Mayıs itibariyle birçok sosyal alan açılmaya başladı.

Müftülükler uyardı!

Cuma namazıyla birlikte açılacak olan belirli sayıdaki camilerde alınması gereken tedbirler ve önlemler birbir açıklandı. İlçe müftülükleri tarafından cemaat uyarıldı. Sosyal medya resmi hesaplardan yapılan paylaşımlarda, cuma namazına gidecek olan vatandaşların alması gereken tedbirler ve önlemler açıklandı.

Buna göre; Cuma namazına gidecek olanların, öncelikle abdestlerini evde almaları gerekiyor. Camiye giderken ise kesinlikle maskesiz gitmeyecek, aksi takdirde camiye alınmayacak. Namaza giden her birey, seccadesini evden getirecek. Namaz esnasında sosyal mesafeye uyarak namaz kılınacak. Cuma namazının yanı sıra öğlen ve ikindi namazlarında da sosyal mesafeye dikkat edilecek. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar namazlarını evde eda edecekler. Cumada sadece cuma namazı kılınacak olup, sünnetler ve tesbih evde yapılacak. Tedbirler gereği namaz sonrası tokalaşma faslı olmayacak. 

Peki hangi Urfa'da hangi ilçede hangi camiye gidebileceğiz?

Dün yapmış olduğumuz haberde hangi cami ibadete açıldı demiştik. Aşağıdaki linke tıklayarak size yakın camiyi tespit edebilirsiniz...

CAMİYİ BULMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195