Title of a News Article

Tek Tek Dağları Turizme Açılacak

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, katıldığı doğa yürüyüşünde Tek Tek dağlarının turizme açılacağını söyledi.

Tek Tek Dağları Turizme Açılacak
banner206
 Vali Küçük, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğüne bağlıŞanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen 2. Tek Tek Dağları Doğa Sporları ve Doğa Yürüyüşüne katıldı. Bölgede kurulan kıl çadırda doğa severlerle bir araya gelen Vali Küçük burada kendisine gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlarla sohbet eden Küçük, Bisiklet İl Temsilciliğine bağlı bisikletçilerin 16 km'lik zorlu parkurda yaptığı yarışı izledi. Dereceye girenlerin madalyalarını Vali Küçük, verdi.

Tek Tek dağlarındaki doğa yürüyüşüne katkıda bulunan Şanlıurfa Valiliği,Harran Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, GAP Tarımsal Araştırma Müdürlüğü, Doğa Kültür ve Yaşam Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü temsilcilerine İl Jandarma Alay Komutanı Jand. Alb. Selman Kömürcü ve Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırıcı tarafından teşekkür belgesi verildi. Vali Küçük ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada "Son iki yıldır Tek tek dağlarında tabiatın gölgesinde Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğümüzün himayesinde bu güzel tabiatımızın gölgesinde gençler, sporcular, doğaseverler ve bisikletçiler bir araya geliyor. Bu bir sporu özendirme ama bunun yanı sıra Milli Park ilan edilmiş bu güzel bölgeye Şanlıurfalıların dikkatini çekmek istiyoruz. Gerçekten burası çok güzel bir alan ilkbahar ve sonbaharda bu güzelliği görmek mümkün. Burada inşallah bu sene güzel bir çevre düzenlemesi yapacağız. Burayı doğa severlerin piknik yapabileceği yürüyüş yapabileceği dinlenebileceği güzel bir alana çevireceğiz. Tabi bunun yanı sıra burada bizim devam eden güzel bir projemiz var. Menengüç ağaçlarını aşılayarak çam fıstığa çevrilmesi projemiz. Burası Şanlıurfa'mızın gözde ve özel bir bölgesi her yıl bu çalışmamızı sürdüreceğiz"dedi.

Vali küçük daha sonra Tek Tek Milli Parkında bulunan Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü'ne ait istasyonda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Bölgeyi gezen Vali Küçük piknik yapan vatandaşlarla da sohbet etti. Küçük daha sonra bölgedeki köylerde incelemelerde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195