Title of a News Article

Tel Abyad'a büyük saldırı

.

Tel Abyad'a büyük saldırı
banner206
Geçtiğimiz yıl YPG tarafından alınan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi karşısındaki Tel Abyad ilçesini geri almak isteyen IŞİD kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi.
IŞİD'in yönetim merkezi Rakka ile Türkiye sınır hattından ilçe çevresinde ve merkezindeki YPG mevzilerine ağır silahlarla yapılan saldırıya karşılık verilmesi sonucu 15 ayrı noktada çatışmalar sürüyor. İlçe merkezine sızan ve bazı noktaları ele geçiren IŞİD grupları, koalisyon uçaklarınca vuruldu. Tel Abyad'ı ele geçirmeyi amaçlayan IŞİD'lı gruplar ile YPG'liler arasında yaşanan çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Çatışmalar, Tel Abyad'ın karşısında bulunan Akçakale ilçesinden de rahatlıkla izlenirken belediyeden halka, "Sokağa çıkılmaması" ve Tel Abyad tarafına geçilmemesi anonsları yapıldı.

Suriye'de ateşkesin yürürlüğe girmesi ile birlikte geçen yıl 15 Haziran'da YPG'nin denetimine geçen Tel Abyad'ı almak için dün gece ağır silahlı yüzlerce IŞİD'li YPG hedeflerine yönelik saldırı başlattı. Saat 23.00 sıralarında Rakka ve Türkiye sınır hattından kuşatma uygulayan IŞİD, Tel Abyad'a yakın kesimde yer alan Silûk kasabası çevresindeki YPG mevzilerine birçok noktadan saldırı düzenledi. YPG'lilerin karşılık vermeksi üzerine çatışmalar Türkiye sınırında ve ilçenin bir çok noktasına yayıldı. IŞİD, ilçeyi almak için şehir merkezinde bombalar patlatarak uyuyan hücrelerini harekete geçirdi. Bazı noktalar ilk saldırı sonrası IŞİD'in denetimine geçse de kısa sürede organize olan YPG güçleri, IŞİD'e yönelik çevirme harekâtı başlattı. IŞİD güçleri, dün gece saat 01.15 sıralarında Mentiqet-Ul îskan bölgesinden Watanî hastanesine saldırı girişiminde bulundu. Bu bölgede çatışmalar sürürken Tel Abyad'ın güneyindeki Eyn Arûs mahallesinde de iki grup arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmalar şiddetlenerek sürerken IŞİD gruplarının mevzuleri koalisyon uçaklarınca belirli aralıklarla bombalandı. Çatışmalar, Tel Abyad'ın merkezi ve çevresindeki kasaba ve köylerde 15 ayrı noktada sürüyor.

IŞİD'li grupları etkisiz hale getirmek için YPG'nin kuşatma harekâtı Tel Abyad ve çevresindeki yerleşim birimlerinde sürürken, Kobani-Tel Abyad ve Serekani (Rasulayn)-Tel Abyad karayolu YPG güçlerince kesildi. Çatışmalar, Tel Abyad'ın karşısındaki Akçakale'de korku ve tedirginlik yarattı. Halk korkudan evlerine kapanırken, ilçeden çatışmalar rahatlıkla izlenebiliyor. Akçakale Belediyesi ise çatışmalardan seken mermilerin ilçeye düşme ihtimaline karşı hoparlörle can güvenliği nedeniyle halka sokağa çıkmamaları ve Tel Abyad tarafına geçmemeleri anonsları yaptı.

YPG'nin Tel Abyad'ı alması sonrası IŞİD tarafından YPG'ye yönelik bugüne kadar birçok saldırı gerçekleştirildi. Ancak en güçlü saldırı önceki gece yaşandı. IŞİD'e yönelik bölgede kapsamlı operasyonlar sürürken, terör örgütünün bu denli büyük bir saldırı başlatması dikkati çekti. Kuşatmaya alınan IŞİD'liler ile YPG'liler arasındaki çatışmalar bugün gün boyu sürdü.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195