Title of a News Article

TEL ABYAD NEDEN ÖNEMLİ?

.

TEL ABYAD NEDEN ÖNEMLİ?
banner206
 Rusya'nın Türk topçusunun Tel Abyad'daki YPG mevzilerini vurduğuna dair iddiası Türk askeri kaynakları tarafından yalanlandı.
Hürriyet'e bilgi veren askeri kaynaklar, Suriye tarafındaki YPG veya IŞİD mevzilerine yönelik herhangi bir ateşin yapılmadığını, Rusya'nın iddiasının doğru olmadığını söyledi. Aynı kaynaklar kısa süre önce ise Türkiye-Suriye sınırında iki IŞİD militanının yakalandığını belirtti.

RUSYA'NIN İDDİASI NEYDİ?

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye topraklarından Suriye'nin Tel Abyad kasabasına top atışı yapıldığını öne sürmüştü.

Reuters'ın İnterfaks'ı kaynak göstererek geçtiği iddia, Rusya'nın Suriye'deki koordinasyon merkezine dayandırıldı. İnterfaks, Rusya'nın Suriye'deki koordinasyon merkezinin, olaya açıklık kazandırılması için Amman'da ABD merkeziyle temasa geçtiğini bildirdi.

Türkiye sınırındaki Tel Abyad, geçen yıl PKK'nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG tarafından ele geçirilmişti.

IŞİD, TEL ABYAD’DAN ÇEKİLDİ

Öte yandan terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Rakka kentinde bulunan Tel Abyad ilçesi ile Suluk beldesinden çekildiği bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının IŞİD'in kontrolündeki Rakka'da bulunan Tel Abyad ilçesi, Suluk beldesi ve bu iki bölgenin çevresine düzenlediği hava saldırılarının ardından örgüt söz konusu bölgelerden çekildi.

Saldırının ardından terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Tel Abyad ilçesi ve Suluk beldesinin yanı sıra Tel Abyad'ın güneyindeki Ayn Arus ve Hammam Türkmen köylerinde kontrolü sağladığı belirtildi. Koalisyon güçlerinin saldırısında çok sayıda IŞİD militanı ile 7 sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Tel Abyad ilçesi dün PYD ile IŞİD güçleri arasında çatışmalara sahne olmuştu.

TEL ABYAD NEDEN ÖNEMLİ
YPG, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad’ı geçen yıl temmuz ayında IŞİD’in elinden almıştı. Tel Abyad’ın YPG’nin eline geçmesi, Kürt güçlerin Suriye’nin kuzeyinde kurdukları Kobani ve Cezire kantonlarını birleştirmesini sağlamıştı. Tel Abyad, kaybedilirse Kürtlerin kanton ilan ettiği iki bölge birbirinden kopacak. Sınır kapısının bulunduğu Tel Abyad, IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka’ya doğrudan bağlantı sağlıyordu. Böylece IŞİD, Tel Abyad-Rakka arasında savaşçı, silah ve erzak ikmali yapıyordu.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195