Title of a News Article

Telabyad merkezine YPG bayrağı asıldı

Telabyad merkezine YPG bayrağı asıldı
banner206
Dün akşam saatlerinde Telebyad Sınır Kapısı'nı ele geçiren ve buraya YPG ve ÖSO bayrağı asan gruplar bu sabah da ilçe merkezindeki yüksek bir direkte asılı olan büyük ebattaki IŞİD bayrağını indirdi. Türkiye tarafından da görülen IŞİD bayrağı, ilçe merkezine giren YPG ve ÖSO mensupları tarafından bulunduğu direkten indirildi. IŞİD bayrağının indirildiği direğe YPG veya ÖSO bayrağı asılması beklenirken, Telebyad Sınır Kapısı sahasında bulunan tahıl silosuna ise sabah saatlerinde PYD'nin kadın savaşçılar YPJ'nin isminin yazılı olduğu bir bayrak asıldı.

Dün sınır kapısını ÖSO güçleri ile birlikte ele geçiren ve sabah saatlerinde Telabyad ilçe merkezindeki direkte bulunan IŞİD bayrağını indiren YPG güçleri, aynı direğe bir süre sonra kendi bayraklarını çekti. Türkiye tarafından da görülen YPG bayrağının direkte göndere çekilmesini sınır hattında görevli askerler ile meraklılar da yakından takip etti.

 

KOLORDU KOMUTANI İNCELEME YAPTI

Öte yandan Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, son günlerde muhalif grupların hareketliliğinin ve yoğun insan göçünün yaşandığı Suriye sınırında incelemelerde bulundu.

Sınır birliklerinden gelişmelere ilişkin bilgi alan ve önlemleri denetleyen Korgeneral Yılmaz, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve diğer ilgililerle de son durumu görüştü.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195