Title of a News Article

Temeli atıldı

 Temeli atıldı
banner206

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Gaziantep'ten sonra Şanlıurfa'ya gitti ve baro hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Adliye yanındaki alanda düzenlenen temel atma törenine; Feyzioğlu'nun yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Baro Başkanı Ali Fuat Bucak ile çevre illeri baro başkanları ile avukatlar katıldı. Törende konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'de baroların güçlü olmasıyla ülkede hukuk üstünlüğünün olabileceğini söyledi. Türkiye Barolar Birliği'nin 84 bin avukatın çatı örgütü ve yargının konuşan yüzü olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "Biz hakimlerin de derdini dile getiririz, savcıların da memleketin de. Hukukla ilgili her konu bizim konumuzdur. Her insan hakkı ihlali bizim sorunumuzdur" dedi.

Feyzioğlu daha sonra beraberindekilerle butona basarak baro hizmet binasının temelini attı.

 

"Türkiye mezhepçi fay üzerinde"

Tören ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, Ortadoğu'da yaşanan olayların Türkiye sokaklarında da gerçekleştirilmek istendiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Türkiye bir taraftan 'Etnik fay' hattı diğer taraftan mezhepçi bir fay hattı üzerindedir. Bu fay hatlarını germek ve fitilini ateşlemek çok tehlikelidir. O yüzden biz diyoruz ki; barışçıl gösterilere insanların eleştirilerine söz söyleme haklarına müdahale etmeyin. Şiddet varsa elbette suçtur ama barışçıl gösterileri yasaklamak provokatörlere uygun bir iklim sağlamaktadır. Bu konu Türkiye'nin bugün Ortadoğu'da içine düşürüldüğü durumla yakından ilgilidir. Ortadoğu'nun gerginliği, kanı, iç savaşları, çatışmaları Türkiye'nin sokaklarına taşınmak istenmektedir. Eğer 76 milyonun bir millet olarak birbirine kenetlenmesini istiyorsak insanların söz söyleme, eleştirme, protesto etme haklarını şiddet kullanarak bastırmaktan siyasi iktidar vazgeçmek zorundadır. Aksi takdirde Türkiye bütün provokasyonlara uygun bir iklime bulaştırılmaktadır. Bu Türkiye'yi mezhep ve etnik ayrımcılık temelinde çok zor günlere götürmektedir."

 

"PYD ve IŞİD komşumuz oldu"

Türkiye'nin dış politikalarının yanlış olduğunu ve Suriye sınırında PYD ve IŞİD ile komşu olunduğunu kaydeden Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Bugün maalesef sınırlarımızda Türkiye'nin de yanlış dış politikası sonucunda bir taraftan PYD, bir taraftan İŞİD artık komşumuz olmuş. Bunların en kötüsü IŞİD kanlı bir terör örgütüdür, islamiyetin adını maalesef kötüye çıkaran, dünyada en kötü tanıtan terör örgütüdür. Acımasızdır, vahabi, selefi olmayan, kendi anlayışlarından olmayan herkesi kafir olarak gören ve her türlü acımasızlığı yapan bir örgüttür. Adında devlet bulunmasının sebebi, burada içine Ürdün'ü de alacak bir devlet kurma hayalidir. Bu yanlış dış politikanın sebebi Türkiye'de söz söyleme, düşünceyi açıklama hürriyetinin kısıtlanması, toplumun fren mekanizmalarının ortadan kaldırılmış olmasıdır."

 

"Bayrak indirme barış sürecine zarar verdi"

Diyarbakır'da bir göstericinin Türk bayrağının indirmesi olayının 'Çözüm sürecine' zarar verdiğini de ifade eden Feyzioğlu şunları dile getirdi:

"Türkiye, en güvenlikli olması gereken hava üslerinden birine bu kadar yaklaşılmasına nasıl izin verdi. Şiddet eylemi gösteren bir kalabalığa karşı emniyet teşkilatı gerekli önlemleri almadığını görüyoruz. Böyle bir kalabalık toplanmışken, teyakkuz halinde olması gereken nöbetçiler o sırada neredeydi? Bayrak direğine çıkan bu gösterici sonra niçin bayrak direğini dibinde bekleyip gözaltına almadılar. Bayrağa hakarettin Türk Ceza Kanunu'nda cezası bellidir. Bu cezayı verebilmek için suçüstü imkanız vardır. Hava üssünde nöbetçilerin ellerinde olmasına rağmen bunun yapılmamasının sebeplerini sorgulamak gerektir. Bayrak indirme barış sürecine kuşkusuz bir zarar vermiştir. 'Müdahale etseydik, barış süreci zarar görürdü' diyenlere cevabım asıl müdahale edilmemesi ve gözaltına alınmaması tüm toplumda büyük infiale yol açtığı için olay toplumsal barış sürecine zarar vermiştir."

Feyzioğlu, törenin ardından beraberindeki bölge illerin baro başkanları ile birlikte Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik bölgelerini dolaştı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195