Title of a News Article

Tepki çeken konuyu Bakan'a sordu

Tepki çeken konuyu Bakan'a sordu
banner206

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa’da sık sık yaşanan elektrik kesintilerini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sordu.

Milletvekili Ayhan, Bakan Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplanmak üzere verdiği soru önergesinde, Şanlıurfa’nın GAP’ın başkenti olarak bilindiğini belirterek, “Atatürk barajı Hidroelektrik  santrali Avrupa ve Türkiye’nin en büyük santralidir. Dünyada da 5.sırada bulunmaktadır. Hidroelektrik santrali Türkiye elektrik ihtiyacının %20-sini karşılaya bilmektedir. Atatürk barajı hidroelektrik santrali ilimiz sınırları içerisin de yer almasına rağmen özellikle yaz ayların da ciddi enerji kesintileri ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum ilin ekonomisini ticaretini, tarımını olumsuz yönde etkilemektedir. Özelikle yaz aylarının oldukça sıcak geçmesi sebebiyle elektrik kesintilerinin sık sık yaşanması vatandaşların yaşamını tehdit eder nokta ya getirmektedir” dedi.

Ayhan, bu bağlamda Yıldız’a şu soruları yöneltti;

1- Atatürk barajı hidroelektrik santralinin yıllık elektrik üretimi kaç kw. saattir?

2-Türkiye elektrik tüketiminde iller bazın da ilimiz Şanlıurfa’nın tükettiği enerji kaç kw. saattir? İlimizin tükettiği elektriğin yüzde kaçı Atatürk barajı hidroelektrik santralinden karşılanmaktadır?

3-Şanlıurfa ilimizde elektrik kesintilerinin nedenleri nelerdir?

4- Elektrik kesintilerinde alt ve üst yapı eksikliği, trafo kapasitelerinin yetersizliğinin payı ne kadardır? Bu eksiklerin giderilmesi hususun da DEDAŞ’ın  taahhüt ettiği yenileme ve güçlendirme çalışması var mıdır? Bakanlığınızın bu çalışmaları denetlemesi söz konusu mudur?

5- İlimizde, köylerde ve mahallelerde hangi periyotlarda elektrik kesintisine gidilmektedir? Bu kesintiler ne zamana kadar devam edecektir?

6-Elektrik kesintilerinin yaşanmasın da DEDAŞ’IN zamanın da gerekli tedbirleri almamış olmasının etkisi var mıdır? Şayet var ise her hangi bir yaptırım olacak mıdır?

7- Elektrik kesintilerinin özellikle ramazan ayına denk gelmesi vatandaşların hayatını adeta çekilmez kılmaktadır. Bakanlık olarak en azından Ramazan ayında elektrik kesintilerinin yaşanmaması için almayı düşündüğünüz tedbirler var mıdır? Bu tedbirler nelerdir?

 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195