Title of a News Article

TMSF'ye geçen fetö şirketleri satılmaya başlıyor

TMSF'ye geçen fetö şirketleri satılmaya başlıyor
banner206
 Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında İpek Koza, Boydak, Akfa holding, Royal Halı gibi 252 şirketin devredildiği Tasarruf  Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül “Bunların  içerisinde kısa zamanda satılması gereken şeyleri satışa hazırlayacağız. Tarih vermiyorum ama 2017 başında olabilir” dedi. FETÖ’ye bağlı şirketlerin fotoğrafının henüz çekilemediğini ifade eden Gül “252 tane şirketten bahsediyoruz.

Şurada ne kadar zaman geçti? Bu süreç içerisinde bu işletmelerin gayrimenkulleri illa satılacak diye bir şey de yok. Onu ayıramazsın. Belki bütün değer ifade eden unsurları bir paket yapıp satacağız. Burada daha çok önümüzde işletme var. Bu işletmelerin gayrimenkulleri olabilir. O gayrimenkuller tek tek satılabileceği gibi, işletme bünyesine de alınabilir” diye konuştu.     

Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) uyarınca FETÖ soruşturmasında kayyum atanan 252 şirketin  TMSF’ye devredildiğini hatırlatan Gül “Bunların sayısının kaça çıkacağı konusunda herhangi bir şey söylemek mümkün değil. Bunlar ilgili mahkemelerin kararı çerçevesi içerisinde bize geliyor. KHK diyor ki ‘Artık TMSF’ye devredilir. Kayyum atanmamış şirketlerde bundan sonra bir kayyum ihtiyacı olursa da o zaman doğrudan doğruya o kayyum TMSF olacak” dedi. TMSF’ye devredilen FETÖ bağlantılı holding ya da şirketlerin sahipleri ve ortaklarına yönelik yargı sürecinin devam ettiğini anlatan Gül,şirketler süreç içinde satıldıysa parasının bloke edilip yargı sonucunun bekleneceğini, sahibi FETÖ üyesi çıkan şirket bedelinin kamuya geçeceğini, beraat eden şirket sahibinin de haklarının geri verileceğini söyledi.

BİLDİRİ OKUNUNCA DİGİTURK’TE TRT’Yİ KAPATTIK

15 Temmuz gecesi darbe girişimcilerinin bildirisinin okunduğu TRT kanallarının TMSF yönetimindeki Digiturk platformunda kapatıldığını anlatan Gül, FETÖ soruşturması kapsamında da 380 kamu görevlisinin çalıştığı TMSF’den 12 kişinin uzaklaştırıldığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195