Title of a News Article

TOKİ'den uyarı

.

TOKİ'den uyarı
banner206
TOKİ’den dolandırıcılıkla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada  şu  ifadelere yer verildi;
T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) “ismi ve logosu” kullanılarak emekli vatandaşlarımıza yönelik “sahtecilik ve dolandırıcılık” girişimlerinde bulunulduğu öğrenilmiştir.
 İdaremizin Emekli vatandaşlarımıza yönelik başlatmış olduğu konut uygulamalarından fırsat çıkarma peşinde olan dolandırıcıların Emekli Dernekleri adıyla TOKİ’nin logosunu, Valiliklerin, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının da isimlerini kullanarak hazırladıkları üzerinde, “TOKİ Konut Talep Formu” yazan ve hiçbir geçerliliği olmayan belgeler ile “Üyelik Aidatı ve Bağış” adı altında para toplayıp haksız kazanç elde ettikleri bilgisi edinilmiştir.

TOKİ tarafından satışa sunulan konutlara yapılacak başvurular herhangi bir Dernek veya Vakfa üyelik şartı olmadan sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapılmaktadır.

TOKİ’den konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, benzer olaylar karşısında güvenlik birimlerini bilgilendirmeleri gerekmektedir.

TOKİ’nin konut satışları ile ilgiliayrıntılı bilgiyeİdaremizin resmi web sitesi www.toki.gov.tr adresinden veya 444 86 54’nolu Çağrı Merkezimizden ulaşılabilmektedir.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı “TOKİ” ismini kullanarak dolandıran ve dolandırmak isteyen bu kişiler hakkında, İdaremizce yasal işlemler başlatılmıştır. Bu konuda “resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık” suçlamasıyla davalar açılmış olup, yasal süreç devam etmektedir.
  

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195